21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIES-a lansat oficial licitația pentru modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Oradea-Frontieră Ungaria

S-a lansat oficial licitația pentru modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Oradea-Frontieră Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

Pas important pentru modernizarea liniei de tren Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, unul dintre cele mai importante proiecte finanțate prin PNRR. S-a publicat oficial licitația pentru modernizarea și electrificarea primelor două tronsoane, o linie cu o lungime totală de 166 km, împărțită în 4 loturi și cu lucrări estimate să coste în total 8 miliarde lei sau 1,6 miliarde euro din care 1,3 miliarde Euro prin PNRR.

Lucrările de modernizare și electrificare vor permite creșterea vitezei de circulație la 160 kilometri pe oră pentru trenurile de călători, iar contractul prevede o durată a lucrărilor de 4 ani.

Fiind vorba despre finanțare prin PNRR, termenul limită de finalizare este august 2026.

Cel mai mare proiect feroviar finanțat prin PNRR este modernizarea liniei Caransebeș-Timișoara-Arad (160 km), investiție pentru care România primește o finanțare de puțin peste 1,3 miliarde euro.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel