21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARACum poți obține GRATUIT brevetul de pilot de avion ultraușor. Aeroclubul Teritorial...

Cum poți obține GRATUIT brevetul de pilot de avion ultraușor. Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” din Deva are soluția

Publicat în

spot_img
spot_img

Tinerii din județul Hunedoara care își doresc să obțină brevetul de pilot de avion ultraușor, o pot face gratuit dacă decid să se înscrie în perioada 10 ianuarie – 6 februarie 2022 la cursurile oferite de Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” din Deva. Aceleași cursuri se desfășoară și la alte aerocluburi din țară. Mai precis, 15 locații din întreaga țară, acolo unde Aeroclubul României are o filială, oferă aceleași servicii.

Şi în anul 2022 Aeroclubul României va organiza cursuri teoretice şi practice pentru obţinerea licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion ultrauşor şi pilot avion PPL(A).

Înscrierile pentru paraşutism, planorism şi avion ultrauşor se vor efectua exclusiv online prin intermediul unei aplicaţii, pe site-ul www.aeroclubulromaniei.ro, începând cu 10.01.2022

Pentru înscrierile la cursul pentru obţinerea licenţei de pilot de avion (PPL(A)) candidaţii vor lua legătura cu unitatea teritorială unde vor dori să efectueze cursul. Datele de contact sunt publicate pe site şi pe pagina de Facebook.

Pentru candidaţii cu vârstele cuprinse între 15 împliniţi (modulul teoretic al cursului poate fi început la vârsta de 15 ani, iar cel practic în zbor / salt la minim 16 ani împliniţi) şi 23 de ani neîmpliniţi, Aeroclubul României oferă posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru disciplinele planorism, paraşutism, şi avion ultrauşor în limita locurilor disponibile în fiecare Aeroclub Teritorial. Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate va fi constituit din notele obţinute la examenul de absolvire a modulului teoretic al cursurilor.

Pentru obţinerea licenţei de pilot de avion (PPL(A)) se vor efectua numai cursuri contra cost.

Pentru aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Ploieşti şi Sibiu.

Pentru paraşutism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava și Târgu Mureş.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Suceava și Târgu Mureş.

Pentru avion (PPL(A)) se vor efectua cursuri în una din locaţiile: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Caransebeș, Cluj, Deva, Piteşti, Ploieşti, Sibiu sau Târgu Mureş.

Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie – aprilie şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta) care va începe în luna mai.

INFORMAŢII DESPRE CURSURI, PROCEDURI ŞI CERINŢE DE ÎNSCRIERE

Curs de pregătire în vederea obţinerii licenţei de paraşutist şi a calificării de clasă paraşută aripă

Cerinţe de admitere la curs:

–      vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor / salt.

–      să corespundă următoarelor cerinţe antropometrice:

Băieţi şi fete: înălţime minimă 155 cm, înălţime maximă 190 cm, greutate minimă 45 kg, greutate maximă 100 kg;

Durata cursului: între 10 zile şi 4 ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, resursele alocate şi condiţiile meteorologice.

Cursul este compus din două module: de pregătire teoretică şi de pregătire practică. Cursul teoretic constă în parcurgerea în minim 41 de ore a 7 materii. Modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 16 ore şi un program de pregătire în zbor / salt care cuprinde un minim de 25 de salturi cu paraşuta.

După absolvirea modulului teoretic al cursului, elevii vor susține o testare a aptitudinilor fizice care va condiționa participarea la modulul teoretic al acestuia, baremele în care vor trebui să se încadreze fiind următoare:

– viteză 50 m plat – sub 10 secunde;

– rezistenţă semifond 1000 m – sub 4 minute;

– săritura în lungime de pe loc – minim 1,40 m;

– flotări la sol – minim 10 buc.;

– tracţiuni la bară – minim 3 buc.

Curs de pregătire în vederea obţinerii licenţei de pilot planor, a calificării de clasă planor şi a calificării pentru metoda de lansare remorcaj automosor sau remorcaj avion

Cerinţe de admitere la curs:

–      vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor.

–      să corespundă următoarelor cerinţe antropometrice:

Băieţi şi fete: înălţime minimă 155 cm, înălţime maximă 190 cm, greutate minimă 45 kg, greutate maximă 100 kg;

Durata cursului: maxim 3 ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate şi a condiţiilor meteorologice.

Cursul este compus din două module: de pregătire teoretică şi de pregătire practică. Cursul teoretic constă în parcurgerea în minim 78 de ore a 9 materii. Modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 5 ore şi 40 de minute şi un program de pregătire în zbor care cuprinde un minim de 15 ore.

Curs de pregatire pentru obtinerea licenţei de pilot aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor

Cerinţe de admitere la curs:

–      vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor.

–      să corespundă următoarelor cerinţe antropometrice:

Băieţi şi fete: înălţime minimă 155 cm, înălţime maximă 195 cm, greutate minimă 45 kg, greutate maximă 100 kg;

Durata cursului: maxim 3 ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate şi a condiţiilor meteorologice.

Cursul este compus din două module: de pregătire teoretică şi de pregătire practică. Cel teoretic constă în parcurgerea în minim 50 de ore a 9 materii. Modulul practic constă într-un program de pregătire care cuprinde un minim de 40 ore de zbor.

ALCĂTUIREA ŞI COMPLETAREA DOSARELOR PERSONALE, ALTE DETALII

Pentru fiecare cursant va fi întocmit un dosar personal care va fi completat în etape.

Înainte de începerea cursurilor candidaţii trebuie să depună cererea de înscriere completată în conformitate cu manualele specifice pentru fiecare disciplină. De asemenea, ei vor trebui să depună cererea de legitimare, fişa de înscriere, o copie a documentului de identitate şi să achite taxa de legitimare la Aeroclubul României în valoare de 15 euro. Candidaţii minori vor trebui să depună şi consimţământul notarial al părintelui sau al tutorelui legal. O copie a documentului de identitate este şi ea necesară. În plus, candidaţii pentru disciplina paraşutism vor trebui să depună o adeverinţă de la medicul de familie care atestă că sunt apţi pentru a desfăşura activităţi de pregătire fizică şi pot susţine examenul pentru testarea aptitudinilor fizice.

Pe perioada desfăşurării modulului teoretic al cursului dosarele vor fi completate cu certificatele de aptitudine medicală obţinute în conformitate cu cerinţele reglementărilor în vigoare.

După examenul de finalizare a cursurilor teoretice, cei declaraţi admişi, vor fi informaţi de către instructorii aeroclubului  la care au ales să îşi desfăşoare activitatea asupra modului în care se va desfăşura activitatea pe aerodrom.

După finalizarea modului practic (în zbor / salt cu paraşuta) de pregătire va fi emis un certificat de absolvire şi cursantul va fi planificat în vederea susţinerii examinării pentru obţinerea licenţei cu autoritatea competentă.

CONTINUAREA ACTIVITĂŢII DE ZBOR DUPĂ OBŢINEREA LICENŢEI

După obţinerea licenţei tinerii care prezintă aptitudini vor fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa şi desăvârşi pregătirea, se vor antrena și vor participa la competiții și demonstrații aeronautice. De asemenea, aceasta poate constitui fundamentul unei viitoare cariere profesionale în aviaţie, eventual chiar în cadrul Aeroclubului României, cea mai mare parte dintre instructorii de zbor ai organizaţiei noastre provenind din rândrile foştilor cursanţi.

Pregătirea în cadrul loturilor judeţene se efectuează în etape, este direcţionată către obţinerea de performanţe în sporturile aeronautice şi este supusă unui proces continuu de selecţie în urma căruia tinerii pot ajunge să reprezinte România la competiţii interne şi internaţionale de profil.

Sportivii care prezintă aptitudini, participă regulat la pregătire şi obţin rezultate la concursuri vor fi selecţionaţi pentru acordarea de programe de pregătire subvenţionate în vederea obţinerii de licenţe şi calificări suplimentare (PPL(A), acrobaţie aeriană, etc.).

Aici puteți vedea o listă cu ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI (Q&A):

https://aeroclubulromaniei.ro/articol/q-a-inscrieri-2022

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel