Comisia Europeană a anunțat astăzi rezultatele ultimei runde de înscrieri pentru DiscoverEU: 60.950 de tineri vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita continentul nostru, dintre care 2343 de români.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Comisia a lansat inițiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri din partea Parlamentului European. Aceasta a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027. Începând din iunie 2018, programul a finanțat 130.000 de permise de călătorie. Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022.

„Sporirea mobilității tinerilor, pe care aceste 60.000 de permise de călătorie o reprezintă, le oferă tinerilor oportunități deosebite de a traversa aceste vremuri dificile. 2022 are un început în forță. Acesta va fi anul tinerilor europeni”, a spus vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas.

”În luna octombrie a anului trecut, din România au fost depuse 5.844 de solicitări, ceea ce înseamnă că 40% din numărul total al solicitanților au fost declarați câștigători. DiscoverEU este deja parte a Programului Erasmus+ care, în perioada 2021-2027, va beneficia de o dublare a finanțărilor față de bugetul anterior. În Parlamentul European am susținut majorarea semnificativă a bugetului pentru Erasmus+, unul dintre scopuri fiind și creșterea sumelor alocate DiscoverEU. Printr-o finanțare mai generoasă a acestui program și mai mulți tineri din țara noastră ajunși la vârsta majoratului vor putea, prin intermediul călătoriilor cu trenul, să descopere diversitatea, istoria și cultura Europei, modul de viață european. Călătoria este o mare lecție de viață care ajută un tânăr să-și dezvolte independența, încrederea și deschiderea către noi culturi, toate acestea fiind competențe utile pentru viitor. De la lansare, în 2018, peste 130.000 de tineri s-au bucurat de inițiativa DiscoverEU”, a declarat eurodeputatul Iuliu Winkler (UDMR/EPP).

Mai multe informații, precum și o fișă informativă cu rezultatele pentru fiecare țară sunt disponibile online: https://europa.eu/…/0319_youth_2021-12_discovereu…

„Ce început potrivit pentru Anul european al tineretului, prin anunțarea rezultatelor inițiativei DiscoverEU! Ne dorim ca anul acesta să fie dedicat tuturor tinerilor. Vom multiplica oportunitățile pentru aceștia pe tot parcursul anului, de exemplu prin creșterea numărului de bilete pentru DiscoverEU în runda următoare, care va avea loc în primăvara anului 2022.”, a declarat Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania