27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADDouă noi puncte de frontieră permanente, deschise la granița cu Ungaria

Două noi puncte de frontieră permanente, deschise la granița cu Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

Cele două puncte de trecere a frontierei sunt Variașul Mic-Dombegyhaz și Grăniceri din județul Arad. Acestea erau deschise tranzitului doar sâmbătă, între orele 09:00:17:00. Acum, în urma adoptării unei Hotărâri de Guvern, s-a decis ca acestea să fie deschise zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00, ora României. 

Prin adoptarea Hotărârii de Guvern se va permite demararea procesului de operaționalizare a două noi puncte de tranzitare a graniței româno-ungare, la frontiera de Vest a României, în județul Arad, și anume punctul de trecere a frontierei Variașul Mic-Dombegyhaz și punctul de trecere a frontierei Grăniceri-Elek, cu program de lucru zilnic, în intervalul 08.00 – 20.00, ora României, respectiv 07.00 – 19.00, ora Ungariei.

“Această hotărâre de guvern este rezultatul cooperării româno-ungare în folosul propriilor cetățeni, astfel încât să se reducă timpii de așteptare a trecerii frontierei de stat și pentru o fluidizare mai bună a traficului internațional de persoane și de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone. În prezent, cele două puncte de tranzit menționate funcționează o singură zi pe săptămână, sâmbăta, în intervalul orar 09.00-17.00”, se arată în Hotărârea de Guvern.

La granița de vest a României sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internațional:
– pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărşand,
– pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni,
– pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni
– pe raza județului Timiș: PTF Cenad.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Symphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Muzica clasica, jazz, rock, electronica, etno-funk si slagare renumite vor fuziona in aceasta vara cu orchestre simfonice live si voci spectaculoase. Prima editie a Symphonic Experience se va desfasura timp de trei zile in Arad, intre 19 si 21 august.