Cele două puncte de trecere a frontierei sunt Variașul Mic-Dombegyhaz și Grăniceri din județul Arad. Acestea erau deschise tranzitului doar sâmbătă, între orele 09:00:17:00. Acum, în urma adoptării unei Hotărâri de Guvern, s-a decis ca acestea să fie deschise zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00, ora României. 

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prin adoptarea Hotărârii de Guvern se va permite demararea procesului de operaționalizare a două noi puncte de tranzitare a graniței româno-ungare, la frontiera de Vest a României, în județul Arad, și anume punctul de trecere a frontierei Variașul Mic-Dombegyhaz și punctul de trecere a frontierei Grăniceri-Elek, cu program de lucru zilnic, în intervalul 08.00 – 20.00, ora României, respectiv 07.00 – 19.00, ora Ungariei.

“Această hotărâre de guvern este rezultatul cooperării româno-ungare în folosul propriilor cetățeni, astfel încât să se reducă timpii de așteptare a trecerii frontierei de stat și pentru o fluidizare mai bună a traficului internațional de persoane și de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone. În prezent, cele două puncte de tranzit menționate funcționează o singură zi pe săptămână, sâmbăta, în intervalul orar 09.00-17.00”, se arată în Hotărârea de Guvern.

La granița de vest a României sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internațional:
– pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărşand,
– pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni,
– pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni
– pe raza județului Timiș: PTF Cenad.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania