Preşedintele sârb Aleksandar Vucici denunţă “hărţuirea” suferită de tensiemnul Novak Djokovici, căruia Australia i-a refuzat intrarea pe teritoriul său din motive sanitare, informează lequipe.fr.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Tocmai am încheiat o conversaţie telefonică cu Novak Djokovici. I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el şi că autorităţile noastre iau toate măsurile pentru a opri cât mai curând hărţuirea celui mai bun jucător de tenis din lume. În conformitate cu toate standardele dreptului internaţional public, Serbia va lupta pentru Novak Djokovici, pentru dreptate şi adevăr”, a scris liderul populist sârb, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Numărul 1 mondial a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. – 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul va fi transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania