Tenisuni la Melbourne, după ce autoritățile nu i-au permis lui Novak Djokovic, locul 1 ATP, să intre în Australia, deși sârbul primise asigurări că va putea juca la Australian Open chiar dacă nu este vaccinat anti-Covid-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Situația s-a schimbat complet în momentul în care sportivul a ajuns pe pământ australian. Djokovic a prezentat o scutire emisă de o echipă de experți medicali, care atestă faptul că vaccinul anti-Covid-19 îi oferă reacții adverse puternice. Cu toate acestea, autoritățile australiene au considerat că Nole nu a prezentat dovezi suficient de bune pentru a i se permite intrarea în Australia.

După aproape 9 ore în care a fost interogat de polițiștii de frontieră de la Antipozi, Djokovic a fost sfătuit să părăsească țara. Cu toate acestea, avocații sârbului vor să conteste decizia luată de autoritățile din Australia.

În acest context, Nole a fost transportat la Park Hotel din Melbourne, unde se află în izolare. Marele campion sârb stă în același hotel în care se află refugiați și persoane care cer azil politic.

Comunitatea sârbă din Australia nu a rămas indiferentă față de situația în care se află Novak Djokovic. Compatrioții sportivului au început să se strângă în fața hotelului din Melbourne. Oamenii contestă decizia pe care autoritățile australiene au luat-o în cazul liderului mondial.

Sursa foto: Getty

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania