21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘSpectacol cu texte din poezia şi publicistica lui Mihai Eminescu, în premieră...

Spectacol cu texte din poezia şi publicistica lui Mihai Eminescu, în premieră la Teatrul Naţional din Timişoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Spectacolul „Eminescu”, cu un scenariu pe texte din poezia şi publicistica lui Mihai Eminescu, va avea premiera sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara.

Creat în cadrul CelebrART, program dedicat personalităţilor şi evenimentelor majore ale culturii româneşti şi universale, program care face parte din noul mandat de management la Teatrul Naţional din Timişoara, spectacolul „Eminescu” este construit şi prezentat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale 2022.

România îl identifică pe Mihai Eminescu, de cel puţin 133 de ani, cu însăşi Cultura naţională. Este un gest istoric, un gest care certifică asumarea culturii române prin Cuvântul ei cel mai înalt – Eminescu. Dincolo de simbol se află Poetul. Şi, dincolo de Poet, se află omul. În această întâlnire fundamentală dintre spirit şi emoţie se conturează harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi şi al propriei noastre limbi. 

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe trei dintre cei mai apreciaţi actori ai Teatrului Naţional din Timişoara: Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu şi Cristian Szekeres.

Regia artistică este semnată de Mihaela Lichiardopol; spaţiul scenografic aparţine Gabrielei Strugaru-Popa.

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenţia de bilete „Mărăşeşti” (str. Mărăşeşti nr. 2, orar: marţi – duminică, între orele 11 – 19). Numărul de locuri este limitat în funcţie de normele de distanţare în vigoare, anunţă instituţia. 

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel