Eu nu sunt Novak Djokovic! Și nici nu voi fi vreodată cel mai bun jucător de tenis din lume, chiar dacă există reîncarnare. „C-așa-i în tenis!”. Dar să presupunem că nici Novak Djokovic nu va fi vreodată în locul meu, cercetător științific la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, județul Hunedoara, România. C-așa-i în lumea de zi cu zi!

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Lumea, în general, tinde să fie absurdă și împărțită în tabere. Pentru unii, dacă ai prea multă școală, dar nu ai „școala vieții”, ești prost. Pentru alții, dacă toată educația ta e dată de „școala vieții”… ești prost. Pentru unii dacă citești cărți ești deștept. Pentru alții, dacă citești cărți ești prost, că doar există informații suficiente pe net. Pentru unii, dacă te vaccinezi ești prost. Pentru alții ești prost dacă nu te vaccinezi. La fel este și în sistemul politic: dacă votezi PSD ești prost, pentru că nu ești penelist. Dacă votezi PNL ești prost, pentru că ești nu ești pesedist. Și mai prost ești dacă votezi USR și nu AUR. Atunci e grav, că nu ești nici penelist, nici pesedist.

Să revenim la Nole. Super simpatic sportiv, față de alții care-și fac tot timpul cruci, își scuipă-n sân, se scarpină la fund după care duc mâna la gură. Eu știu că toți avem superstițiile noastre, dar poate că ar trebui să ținem cont și de legislație și să nu încercăm să o fentăm. Dacă, să presupunem prin absurd, că m-aș duce eu în Australia și n-aș fi Nole, iar ăia de pe aeroport mi-ar refuza intrarea în țară pe motive medicale, nimeni n-ar șopti o vorbă. Aș fi doar un alt turist sau migrant răuvoitor care încalcă legislația. Dar un superstar, care este excepțional (fără îndoială), se pare că nu poate fi supus unor reguli precum vaccinarea.

Presupunem că Nole a fost vaccinat, când a fost mic, împotriva unor boli precum varicela, rubeola, râia sau altele. Să mai presupunem, însă, și că Novak Djokovic ar fi avut râie în perioada „Australian Open 2022”. Care ar fi fost consecințele? Jucau toți nerâioșii cu el? Se pupau la finalul partidei? Sau erau ținuți nerâioșii în carantină până îi trecea boala lui Nole? Să fim un pic serioși și să acceptăm, zic eu, faptul că există niște reguli, fie ele și sanitare, care trebuie respectate de toată lumea. De ce să-mi schimb eu numele din Daniel I. Iancu în Novak Djokovic numai ca să pot merge peste tot unde vreau?

Nu mai bine mă vaccinez, cum m-au vaccinat ai mei când eram mic împotriva râiei? Și nu mi-au cerut acordul pentru asta. Bine, nici nu exista pe vremea aia un fel de CEDO care să apere drepturile copiilor împotriva vaccinării…

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania