27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂRafila: Ceea ce a lipsit foarte mult în ultimii doi ani a...

Rafila: Ceea ce a lipsit foarte mult în ultimii doi ani a fost încrederea

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că ceea ce a lipsit în ultimii doi ani a fost încrederea, precizând că este vorba despre încrederea oamenilor în autorităţi, a oamenilor în profesioniştii din sistemul de sănătate şi a profesioniştilor în autorităţi că îi sprijină şi le respectă activitatea.

Alexandru Rafila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Spitalul pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, că după vizita de la Institutul Matel Balş va merge şi la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, ambele unităţi medicale fiind afectate de incendii anul trecut. 

“Acum două săptămâni am fost la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matel Balş pentru a impulsiona dacă se poate redeschiderea acelui pavilion cu 100 de paturi în care pot fi trataţi pacienţi cu patologie infecţioasă şi de data aceasta pacienţi COVID cu grad mare de acoperire cu profesionişti desăvârşiţi în domeniul bolilor infecţioase. Săptămâna viitoare mă voi duce la Constanţa pentru că şi spitalul din Constanţa a fost victima unui incendiu nefericit şi trebuie şi acolo să redăm sistemului de sănătate o capacitate care este dublată de profesionişti foarte buni, să fim într-adevăr pregătiţi. Mie mi s-a părut foarte ciudat ca după un an la Institutul Matei Balş, după mai multe luni de la  Constanţa lucrurile au rămas blocate a trebuit să facem acum în ultimele săptămâni eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia”, a transmis Rafila.

El a precizat că trebuie dat startul unei reconstrucţii a încrederii în societatea românească. 

“Am putea să dăm startul unei reconstrucţii, reconstrucţia lanţului de încredere în societatea românească pentru că ceea ce a lipsit foarte mult în ultimii doi ani a fost încrederea, încrederea oamenilor în autorităţi, încrederea oamenilor câteodată în profesioniştii din sistemul de sănătate, încrederea profesioniştilor în autorităţi că le sprijină şi le respectă activitatea. Cred că este momentul să încetăm cu polemicile,  să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi, să putem să trecem peste acest val pandemic,  cum va fi el, va fi dificil, va fi mai puţin dificil, nu are niciun fel de importanţă…are importanţă din punctul de vedere al consecinţelor, dar din punct de vedere al atitudinii trebuie să fie o atitudine pozitivă, constructivă şi suportivă din partea tututor elementelor din societate, fie că ne referim la administraţie, autorităţi, zona politică, zona medicală şi bineînţeles mass-media”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Tánczos Barna: Finanţările care vin în România de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii maghiare sunt legale şi UDMR nu a folosit niciodată aceşti...

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Ungariei făcute la Şcoala de la Vară de la Tuşnad, ministrul Mediului a spus că punctul nostru de vedere al formaţiunii politice a fost exprimat de preşedintele Kelemen Hunor şi nu doreşte să facă alte comentarii pe subiect.