Naționala României de handbal, a făcut un pas important în cursa pentru obținerea unui bilet, la Campionatul Mondial de anul viitor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Tricolorii antrenați de Xavi Pascual, au învins aseară, în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj Napoca, reprezentativa Israelului, cu scorul de 33 – 30.

Cu acest succes naționala României, şi-au asigurat practic calificarea în faza următoare, având în vedere că merg mai departe primele două din cele trei participante la turneul de la Cluj-Napoca.

Ca adversare în grupa de calificare care se dispută la Cluj Napoca, România le are pe naționalele Israelului și Moldovei, ceea a Ciprului nu a mai ajuns în România, din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu COVID -19, care au afectat lotul.

Handbaliştii români, au început meciul de la Cluj mai greu, oaspeții conducând pe tabelă în două rânduri, iar la pauză scorul a fost egal 18 – 18.

Partea secundă, a fost una mai bună pentru tricolorii, care și – au arătat valoarea, chiar dacă israelienii au condus din nou pe tabelă în două rânduri.

În min. 43, echipa noastră se desprinsese la trei goluri, 26-23, iar în min. 49 a avut în premieră un avans de patru goluri, 28-24.

Tricolorii nu au ştiut să gestioneze acest avantaj, iar descalificarea lui Adir Cohen, la 28-25, a părut să-i demobilizeze, astfel că au pierdut două mingi şi au încasat două goluri pe contraatac, doar intervenţia lui Ionuţ Iancu (a apărat o aruncare de la 7 metri) împiedicând Israelul să egaleze la 28 (min. 52).

Jucătorii noştri au tratat finalul cu mai multă atenţie şi au reuşit să se menţină la conducere, câştigând cu 33-30.

Naționala României, va întâlni în următoarea partidă, care se dispută tot în sala din Cluj, formația Moldovei, întâlnirea urmând să se desfășoare duminică, cu începere de la ora 18.05.

Au evoluat pentru România: Demis Grigoraş, cu 8 goluri, Alexandru Şimicu a înscris 6, Roland Thalmaier 6, Andrei Buzle 3, Gabriel Dumitriu 2, Adrian Rotaru 2, Gabriel Cumpănici 1, Cristian Ghiţă 1, Ionuţ Iancu (portar) 1, Ionuţ Nistor 1, Dan Vasile (portar) 1, Călin Căbuţ 1.

Campionatul Mondial de handbal, se va desfășura în 2023, gazdele turneului fiind Polonia și Suedia.

Sursa – foto: Federația Română de Handbal

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.