27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTNaționala României de handbal, pas important spre mondial

Naționala României de handbal, pas important spre mondial

Publicat în

spot_img
spot_img

Naționala României de handbal, a făcut un pas important în cursa pentru obținerea unui bilet, la Campionatul Mondial de anul viitor.

Tricolorii antrenați de Xavi Pascual, au învins aseară, în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj Napoca, reprezentativa Israelului, cu scorul de 33 – 30.

Cu acest succes naționala României, şi-au asigurat practic calificarea în faza următoare, având în vedere că merg mai departe primele două din cele trei participante la turneul de la Cluj-Napoca.

Ca adversare în grupa de calificare care se dispută la Cluj Napoca, România le are pe naționalele Israelului și Moldovei, ceea a Ciprului nu a mai ajuns în România, din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu COVID -19, care au afectat lotul.

Handbaliştii români, au început meciul de la Cluj mai greu, oaspeții conducând pe tabelă în două rânduri, iar la pauză scorul a fost egal 18 – 18.

Partea secundă, a fost una mai bună pentru tricolorii, care și – au arătat valoarea, chiar dacă israelienii au condus din nou pe tabelă în două rânduri.

În min. 43, echipa noastră se desprinsese la trei goluri, 26-23, iar în min. 49 a avut în premieră un avans de patru goluri, 28-24.

Tricolorii nu au ştiut să gestioneze acest avantaj, iar descalificarea lui Adir Cohen, la 28-25, a părut să-i demobilizeze, astfel că au pierdut două mingi şi au încasat două goluri pe contraatac, doar intervenţia lui Ionuţ Iancu (a apărat o aruncare de la 7 metri) împiedicând Israelul să egaleze la 28 (min. 52).

Jucătorii noştri au tratat finalul cu mai multă atenţie şi au reuşit să se menţină la conducere, câştigând cu 33-30.

Naționala României, va întâlni în următoarea partidă, care se dispută tot în sala din Cluj, formația Moldovei, întâlnirea urmând să se desfășoare duminică, cu începere de la ora 18.05.

Au evoluat pentru România: Demis Grigoraş, cu 8 goluri, Alexandru Şimicu a înscris 6, Roland Thalmaier 6, Andrei Buzle 3, Gabriel Dumitriu 2, Adrian Rotaru 2, Gabriel Cumpănici 1, Cristian Ghiţă 1, Ionuţ Iancu (portar) 1, Ionuţ Nistor 1, Dan Vasile (portar) 1, Călin Căbuţ 1.

Campionatul Mondial de handbal, se va desfășura în 2023, gazdele turneului fiind Polonia și Suedia.

Sursa – foto: Federația Română de Handbal

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel