Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat că una dintre cele maiimportante instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba maghiară,Liceul Teoretic Ady Endre din Oradea, va fi reabilitat cu fonduri asigurat de ministerul pe care îl conduce.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Liceul Teoretic Ady Endre este una dintre cele mai importante instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba maghiară din Oradea, fiind urmașul de drept al școlii de fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființat în 1771 de canonicul István Szentzi.

”În vara anului trecut a fost aprobată investiția printr-o hotărâre de guvern, iar astăzi s-a semnat contractul de execuție a lucrării, în valoare aproximativă de 52 milioane de lei, în urna căruia clădirea monument istoric va sluji, în vechea sa splendoare, în continuare rețeaua școlară, cu predare în limba maghiară, a Oradiei și a regiunii. Chetuielile reabilitării vor fi asigurate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.”, a declarat ministrulCseke Attila.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.