27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORClădirea Liceului Teoretic Ady Endre din Oradea, reabilitată cu fonduri de la...

Clădirea Liceului Teoretic Ady Endre din Oradea, reabilitată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat că una dintre cele mai importante instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, Liceul Teoretic Ady Endre din Oradea, va fi reabilitat cu fonduri asigurat de ministerul pe care îl conduce.

Liceul Teoretic Ady Endre este una dintre cele mai importante instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba maghiară din Oradea, fiind urmașul de drept al școlii de fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființat în 1771 de canonicul István Szentzi.

”În vara anului trecut a fost aprobată investiția printr-o hotărâre de guvern, iar astăzi s-a semnat contractul de execuție a lucrării, în valoare aproximativă de 52 milioane de lei, în urna căruia clădirea monument istoric va sluji, în vechea sa splendoare, în continuare rețeaua școlară, cu predare în limba maghiară, a Oradiei și a regiunii. Chetuielile reabilitării vor fi asigurate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)