27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEJURIDICEInformații juridice | Completarea deficitului de personal din Ministerul Apărării Naţionale

Informații juridice | Completarea deficitului de personal din Ministerul Apărării Naţionale

Publicat în

spot_img
spot_img

În vederea asigurării nevoilor armatei privind ocuparea posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist cât și în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, ministrul apărării naţionale emite ORDINUL nr. M.226 din 13 decembrie 2021.

ORDINUL a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 1218 din 22 decembrie 2021 și a intrat în vigoare la 22 decembrie 2021.

ORDINUL nr. M.226 din 13 decembrie 2021 aduce următoarele modificări și completări la Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.70/2016 pentru aprobarea Condiţiilor şi a Metodologiei privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 421 din 3 iunie 2016, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru cititorii interesați, punem la dispoziție:

  1. Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare,
  2. Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
  3. Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
  4. Hotărârea Guvernului nr. 584/2005 privind stabilirea activităţilor specifice şi a finanţării unităţilor sanitare din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi a unităţilor sanitare din reţeaua Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
  5. Ordinul ministrului sănătăţii nr. 869/2015 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice, precum şi a funcţiilor de şef de secţie, şef de laborator şi şef de compartiment din unităţile sanitare fără paturi, respectiv a funcţiei de farmacist-şef în unităţile sanitare publice cu paturi,
  6. Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.70/2016 pentru aprobarea Condiţiilor şi a Metodologiei privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, actualizat la zi,
  7. Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.124/2017 pentru aprobarea Instrucţiunilor  privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, al maiştrilor militari sau al subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, actualizat la zi.
  8. Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.217/2019, cu modificările şi completările ulterioare.

Autor: Ionut NISTOR – consilier juridic

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel