Károly Eduárd Novák, ministrul Tineretului şi Sportului din România, a efectuat recent o vizită la Budapesta, ocazie cu care a declarat că a considerat Ungaria întotdeauna ca un partener, fiind convins că putem învăţa multe de la această ţară.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Într-un interviu acordat postului de televiziune de actualităţi M1, campionul paralimpic în ciclism, retras din activitate după Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a declarat că politicienii români ar trebui să fie bucuroşi pentru că Ungaria susţine semnificativ sportul în Transilvania.

“Voi susţine întotdeauna acest tip de investiţii, pentru că sunt benefice, sunt în folosul oamenilor care locuiesc acolo”, a spus Károly Eduárd Novák, în opinia căruia românii nu sunt îngrijoraţi de faptul că unii sportivi concurează în culorile ungare. El a reamintit că există libera concurenţă, talentul face diferenţa pentru toată lumea.

Ministrul a spus, de asemenea, că își dorește caTurul Ciclist al Ţinutului Secuiesc să pornească anul acesta de la Budapesta.

Károly Eduárd Novák susține că, de când a preluat funcţia de ministru, a reuşit să obţină rezultate, să ridice sportul la un nivel a cărui importanţă a fost remarcată şi de guvernul României. El a adăugat că anul acesta va fi unul extrem de important, vor trebui realizate deja câteva strategii, va fi elaborată noua lege a sportului şi se doreşte reformarea pregătirii antrenorilor.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania