27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘO nouă ediție a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă...

O nouă ediție a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni, la Sighetu Marmației

Publicat în

spot_img
spot_img

Sighetu Marmației a fost, astăzi, gazda celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni, eveniment organizat de Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Maramureș, în parteneriat cu Vicariatul Ortodox Ucrainean din România.

Festivalul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Părintele Nicolae Lauruc, Vicar al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România în frumoasa biserică ortodoxă ucraineană din centrul orașului. Apoi, grupuri de colindători, îmbrăcați în costume populare specifice localităților cu populație ucraineană au pornit în paradă până în parcul central al orașului, unde a avut loc tradiționalul concert de colinde și urări de Anul Nou.

”Sighetu Marmației și-a câștigat de-a lungul timpului statutul de oraș multicultural, în care cetățeni de diferite etnii trăiesc în armonie și împărtășesc unii cu ceilalți identitatea și bogația propriei culturi. Așa a fost și astăzi, când ucrainienilor sosiți din toate colțurile țării pentru a marca această zi importantă, li s-au alăturat sigheteni și maramureșeni de toate etniile, care le prețuiesc obiceiurile și care au înțeles că diversitatea este un potential care se cere a fi prețuit și valorificat”, a declarat primarul Vasile Moldovan.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel