Sighetu Marmației a fost, astăzi, gazda celei de-aXXIX-a ediții a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni, eveniment organizat de Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Maramureș, în parteneriat cu Vicariatul Ortodox Ucrainean din România.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Festivalul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Părintele Nicolae Lauruc, Vicar al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România în frumoasa biserică ortodoxă ucraineană din centrul orașului. Apoi, grupuri de colindători, îmbrăcați în costume populare specifice localităților cu populație ucraineană au pornit în paradă până în parcul central al orașului, unde a avut loc tradiționalul concert de colinde și urări de Anul Nou.

”Sighetu Marmației și-a câștigat de-a lungul timpului statutul de oraș multicultural, în care cetățeni de diferite etnii trăiesc în armonie și împărtășesc unii cu ceilalți identitatea și bogația propriei culturi. Așa a fost și astăzi, când ucrainienilor sosiți din toate colțurile țării pentru a marca această zi importantă, li s-au alăturat sigheteni și maramureșeni de toate etniile, care le prețuiesc obiceiurile și care au înțeles că diversitatea este un potential care se cere a fi prețuit și valorificat”, a declarat primarul Vasile Moldovan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania