21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORConsiliul Judeţean al Elevilor bihoreni se alătură protestului împotriva "inechităţii burselor şcolare"

Consiliul Judeţean al Elevilor bihoreni se alătură protestului împotriva “inechităţii burselor şcolare”

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Bihor a anunţat marţi că se alătură protestului iniţiat de Consiliul Naţional al Elevilor, împotriva “inechităţii burselor şcolare”, solicitând Ministerului Educaţiei revizuirea deciziei luate şi reevaluarea criteriilor de acordare ale acestora.

“În ultima săptămână din acest semestru, îndemnăm toţi elevii să poarte negru pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de deciziile luate peste noapte şi fără consultare de către Ministerul Educaţiei! Dorim să ne exprimăm dezacordul deplin în ceea ce priveşte modificarea pragului minim ce condiţionează elevii în procesul de luare a bursei de merit, acesta fiind urcat de la 8,50 la 9,50”, se arată în comunicatul semnat de Consiliul Elevilor Bihor.

Reprezentând cei peste 95.000 de elevi bihoreni, CJE arată, în comunicat, că atitudinea adoptată de către Ministerul Educaţiei în acest context denotă “o lipsă de implicare, de iresponsabilitate şi comunicare lacunară” manifestată de autorităţile responsabile când vine vorba de ascultarea doleanţelor elevilor.

Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor îşi exprimă vehement solicitarea revizuirii deciziei luate, precum şi a necesităţii consultării elevilor înainte de începerea semestrului al II-lea, având în considerare propunerile iniţiale înaintate de către Consiliul Naţional al Elevilor.

“Poziţia structurii naţionale de reprezentare a elevilor a propus în urmă cu câteva luni diferenţierea bursei în funcţie de pragul de medie, respectiv un anumit cuantum pentru mediile cuprinse până la 9,49 şi un alt cuantum pentru mediile cuprinse între 9,50 şi 10. În schimb, comunicatul de presă prezentat de Minister a denaturat situaţia expusă ferm de Consiliul Naţional al Elevilor, iar hotărârea impusă a condus la haosul şi incertitudinea în care ne aflăm astăzi”, se mai arată în comunicat.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)