fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘLa ediția din acest an a Timotion se caută cele mai bune...

La ediția din acest an a Timotion se caută cele mai bune proiecte dedicate comunității

Publicat în

spot_img
spot_img

Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura au început pregătirile pentru ediția a VIII-a Timotion, iar primul START de anul acesta este acela pentru identificarea proiectelor dedicate comunității. Între 10 și 30 ianuarie 2022, ONG-urile și grupurile de inițiativă sunt invitate să depună proiecte care adresează nevoi ale comunităților din județul Timiș. Proiectele selectate vor primi finanțare prin intermediul Timotion VIII, care va avea loc în 4-5 iunie 2022.

Anul acesta ne-am propus să finanțăm 15 proiecte care oferă soluții sau îmbunătățesc diferite probleme din societatea noastră. Sunt vizate domeniile sănătate, educație, asistenţă socială, implicare civică, mediu, protecția animalelor și altele. Timotion își propune să reunească astfel proiecte care urmăresc să combată, într-un fel sau altul, indiferența, ignoranța, inegalitatea de șanse, discriminarea sau izolarea anumitor categorii de persoane și să promoveze implicarea și colaborarea pentru a crea o comunitate bazată pe valori. Colaborarea, transparența, conectarea, contribuția, cunoașterea, inovația, demnitatea și respectul se numără printre valorile Timotion.

De la prima ediție din 2015 și până în prezent, evenimentul Timotion a numărat aprox. 20.000 participanți și s-au strâns fonduri în valoare totală de 1.767.000 lei, din contribuții de participare, donații și sponsorizări de la firmele partenere. Din fondurile strânse în decursul celor șapte ediții, au fost finanțate 119 proiecte care au organizat și derulat activități pentru diferite grupuri vulnerabile, pentru mediu, copii în prag de abandon școlar și mii de alți beneficiari din comunitate.

Pentru a aplica la apelul de proiecte de anul acesta, un ONG sau un grup de inițiativă trebuie să intre pe site-ul Timotion, să consulte Ghidul aplicantului, iar apoi să trimită ideea de proiect online, atât pe site-ul Timotion cât și pe adresa de e-mail timotion.fctm@gmail.com. Ca în fiecare an, echipa Fundației Comunitare Timișoara oferă consiliere în procesul de dezvoltare sau scriere a proiectului, prin întâlniri de consultanță care pot fi programate pe adresa de mail de mai sus. Proiectele selectate pentru ediția a 8-a Timotion vor fi anunțate în 20 februarie, după ce vor fi analizate de către un juriu dedicat.

Formularul de aplicare, detalii complete despre eligibilitatea proiectelor și alte informații se găsesc pe site-ul www.timotion.ro

Timotion este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri și mișcare din zona de Vest a țării, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, dar totodată să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

Ioana Pop

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.