27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂGabriel Zetea: PSD nu susține majorarea pensiilor magistraților

Gabriel Zetea: PSD nu susține majorarea pensiilor magistraților

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea spune că social-democrații nu susțin inițiativa ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a crește puternic (+30%) atât salariile cât și pensiile speciale ale magistraților.

”Reamintim celor din PNL că au acceptat greu ca pensiile românilor să fie majorate cu doar 10% de la începutul acestui an. Totodată, populația – cu venituri mult mai mici decât ale magistraților – este afectată serios de majorarea generală a prețurilor cauzată de scumpirea brutală a electricității, gazelor și combustibililor. PNL ARE OBLIGAȚIA SĂ EXPLICE românilor dublul său limbaj; în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiției, susținut de PNL, le crește, deși guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a adoptat, prin ordonanță de urgență înghețarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022!”, transmite Gabriel Zetea într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referință pentru calculul salariilor magistraților ceea ce conduce și la creștere puternică a pensiilor speciale ale magistraților.

”PSD a fost preocupat de drepturile magistraților și a luptat întotdeauna pentru apărarea libertății acestora în fața unor abuzuri grosolane. În același timp, însă, PSD înțelege să respecte și să aplice strict programul pentru care a intrat la guvernare. Acest program votat de Parlament nu prevede, indiferent de justificările conjuncturale ale ministrului Justiției, această creștere a pensiilor speciale!”, mai spune deputatul de Maramureș.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tánczos Barna: Finanţările care vin în România de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii maghiare sunt legale şi UDMR nu a folosit niciodată aceşti...

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Ungariei făcute la Şcoala de la Vară de la Tuşnad, ministrul Mediului a spus că punctul nostru de vedere al formaţiunii politice a fost exprimat de preşedintele Kelemen Hunor şi nu doreşte să facă alte comentarii pe subiect.