Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea spune că social-democrații nu susțin inițiativa ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a crește puternic (+30%) atât salariile cât și pensiile speciale ale magistraților.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Reamintim celor din PNL că au acceptat greu ca pensiile românilor să fie majorate cu doar 10% de la începutul acestui an. Totodată, populația – cu venituri mult mai mici decât ale magistraților – este afectată serios de majorarea generală a prețurilor cauzată de scumpirea brutală a electricității, gazelor și combustibililor. PNL ARE OBLIGAȚIA SĂ EXPLICE românilor dublul său limbaj; în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiției, susținut de PNL, le crește, deși guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a adoptat, prin ordonanță de urgență înghețarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022!”, transmite Gabriel Zetea într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referință pentru calculul salariilor magistraților ceea ce conduce și la creștere puternică a pensiilor speciale ale magistraților.

”PSD a fost preocupat de drepturile magistraților și a luptat întotdeauna pentru apărarea libertății acestora în fața unor abuzuri grosolane. În același timp, însă, PSD înțelege să respecte și să aplice strict programul pentru care a intrat la guvernare. Acest program votat de Parlament nu prevede, indiferent de justificările conjuncturale ale ministrului Justiției, această creștere a pensiilor speciale!”, mai spune deputatul de Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania