fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂGabriel Zetea: PSD nu susține majorarea pensiilor magistraților

Gabriel Zetea: PSD nu susține majorarea pensiilor magistraților

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea spune că social-democrații nu susțin inițiativa ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a crește puternic (+30%) atât salariile cât și pensiile speciale ale magistraților.

”Reamintim celor din PNL că au acceptat greu ca pensiile românilor să fie majorate cu doar 10% de la începutul acestui an. Totodată, populația – cu venituri mult mai mici decât ale magistraților – este afectată serios de majorarea generală a prețurilor cauzată de scumpirea brutală a electricității, gazelor și combustibililor. PNL ARE OBLIGAȚIA SĂ EXPLICE românilor dublul său limbaj; în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiției, susținut de PNL, le crește, deși guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a adoptat, prin ordonanță de urgență înghețarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022!”, transmite Gabriel Zetea într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referință pentru calculul salariilor magistraților ceea ce conduce și la creștere puternică a pensiilor speciale ale magistraților.

”PSD a fost preocupat de drepturile magistraților și a luptat întotdeauna pentru apărarea libertății acestora în fața unor abuzuri grosolane. În același timp, însă, PSD înțelege să respecte și să aplice strict programul pentru care a intrat la guvernare. Acest program votat de Parlament nu prevede, indiferent de justificările conjuncturale ale ministrului Justiției, această creștere a pensiilor speciale!”, mai spune deputatul de Maramureș.

Ioana Pop

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.