21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPrimăria Timişoara pierde în instanţă organizarea unui concurs de angajare cu o...

Primăria Timişoara pierde în instanţă organizarea unui concurs de angajare cu o zi înainte ca acesta să aibă loc, în urma unei sesizări a sindicatului

Publicat în

spot_img
spot_img

Tribunalul Timiş a anulat organizarea unui concurs pentru 22 de posturi pe perioada nedeterminată la Primăria Timişoara, la sesizarea sindicatului din instituţie. Anularea a venit cu doar o zi înainte să aibă loc concursul. Decizia vine după ce anul trecut instanţa a suspendat noua organigramă de la Primăria Timişoara.

Sindicatul din cadrul Primăriei Timişoara a sesizat instanţa de judecată cu privire la concursul anunţat pentru ocuparea unor posturi la instituţie. 

“Respinge excepţiile lipsei calităţii de reprezentant, lipsei interesului şi inadmisibilităţii. Admite acţiunea precizată, formulată de reclamantul Sindicat în numele reclamanţilor: Toc Mirela-Adriana, Chiş Culita, Crişovan Florian-Adrian, Belu Alina, Goşa Mirela, Cioca Vasile Florin Alexandru, Suciu Marius Ilie, Hoarca Cristian, Caragiov Cristian, Aştefanoaie Mioara Vasilica, Chetă Vlad Răul, Bandrabur Andrei. Dispune suspendarea concursului de recrutare, cu proba scrisă în data de 11.01.2022, pentru ocuparea pe durata nedeterminată a 22 de funcţii publice de execuţie vacanţe din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Timişoara, până la pronunţarea instanţei de fond”, se arată în decizia Tribunalului Timiş.  

La începutul lunii decembrie, Primăria Timişoara a anunţat organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcţii în domenii precum: urbanism, educaţie, turism, infrastructură rutieră, patrimoniu, spaţii verzi, comunicare. Dosarele au putut fi depuse până în 21 decembrie şi s-au înscris 67 de oameni pe 20 de locuri.

Sentinţa instanţei de judecată este executorie, dar nu definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare. 

Primarul Dominic Fritz a anunţat că va atacă decizia instanţei. 

“Aşteptăm motivarea deciziei instanţei şi, cu siguranţă, o vom ataca. Avem obligaţia de a asigura continuitatea funcţionarii primăriei, nu în ultimul rând având în vedere că aproximativ 40 de posturi au fost vacantate în ultima jumătate de an. Contestarea acestui concurs este o dovadă clară a faptului că sindicatul doreşte blocarea activităţii Primăriei Municipiului Timişoara, în detrimentul colegilor care încearcă să mişte lucruri pentru timişoreni. Concursul a fost organizat cu acordul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Este foarte clar că trebuie să continuăm reforma pe care am început-o, chiar cu riscul de a deranja în continuare anumite interese. Încrengături care mulţi ani au transformat această administraţie într-un sistem toxic, unde concursurile se dădeau de formă pentru a fi angajate diverse pile şi relaţii. Toate aceste lucruri sunt, însă, pe masa organelor de anchetă, iar timpul va arată cine are dreptate”, a reacţionat Dominic Fritz. 

Anul trecut, noua organigramă a Primăriei Timişoara a fost adoptată de Consiliul Local la începutul lunii august. La scurtă vreme a fost intentat un proces de către cei afectaţi de schimbare, iar Tribunalul Timiş a stabilit că deciziile conducerii municipalităţii legate de comasarea unor direcţii şi mutarea unor oameni de pe o funcţie pe alta să fie suspendate, până la finalizarea procesului. Printre neregulile invocate se numără şi faptul că hotărârea prin care a fost aprobată organigrama nu a fost supusă mai întâi unei dezbateri publice.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel