25.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALAu călcat prea tare pedala de accelerație: Peste 200 de vitezomani, sancţionaţi...

Au călcat prea tare pedala de accelerație: Peste 200 de vitezomani, sancţionaţi de polițiști, 11 permise conducere reținute, numai într-o singură zi

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 200 de conducători auto au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru abateri la regimul rutier, după o acțiune derulată de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Alba.

Potrivit IPJ Alba, 216 șoferi au fost sancționați de polițiștii de la rutieră, pentru depășirea limitei legale de viteză.

Pentru abaterile comise, 11 șoferi au rămas pentru următoarea perioadă pietoni.

Poliţiştii din Alba au acţionat, pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de trafic. Într-o singura zi, au fost depistați 216 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

La data de 11 ianuarie 2022, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au organizat o acţiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză.

Cu ocazia acestei acțiuni, poliţiştii au depistat 216 conducători auto care au condus autovehicule cu viteză peste limita legală precum și 92 de conducători auto care au săvârșit alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost constate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Alături de polițiștii rutieri, au acționat polițiștii de ordine publică.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto:

Viteza excesivă este una dintre cele mai mari probleme în siguranța rutieră, crescând mult riscul producerii unui accident – este cauza principală în 30 % dintre accidentele mortale;

Aproximativ 40 – 50 % dintre conducătorii auto nu respectă viteza recomandată;

Cu cât este mai mult depășit regimul legal de viteză, cu atât crește riscul producerii unui accident rutier grav, implicit și consecințele acestuia.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel