Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bugetul oraşului este pentru 2022 de 434 de milioane de euro, cu cinci milioane de euro mai mare decât bugetul anului precedent.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Bugetul: 434 de milioane de euro. Ăsta-i bugetul Clujului pentru anul 2022. Acesta este bugetul general al municipiului. În comparaţie cu 2021, chiar dacă vremurile sunt grele, avem o creştere a bugetului de la 429 de milioane de euro, la 434 de milioane de euro”, a declarat Emil Boc.

El a mai spus că în privinţa veniturilor proprii, creşterea este de 10%, fapt care arată sănătatea evoluţiei economice a oraşului.

“Vestea cea mai bună este aceasta: venituri proprii; aici creşterea este de 10% şi asta este cea care arată sănătatea economiei unui oraş sau sănătatea evoluţiei economice a unei urbe. Practic, veniturile proprii cresc de la 183 de milioane de euro, la 202 milioane de euro, o creştere de 10,5%. Cea mai importantă parte din cadrul veniturilor proprii o reprezintă asta, şi anume cota defalcată din impozitul pe venit, care are o creştere de 12,42%, de la 133 la 149 de milioane de euro. Asta ce înseamnă? Că oraşul respiră pozitiv din punct de vedere economic, oraşul merge în direcţia corectă”, a subliniat primarul.

Printre altele, el a trecut în revistă o serie de obiective care vor fi finalizate în 2022, dar şi două dintre obiectivele majore ale oraşului – metroul şi centura metropolitană -, obiective care sunt în faza finală de pregătire a documentaţiilor, astfel încât apoi să fie organizate şi licitaţiile pentru execuţie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.