27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJEmil Boc anunță un buget municipal mai mare cu 5 milioane de...

Emil Boc anunță un buget municipal mai mare cu 5 milioane de euro față de anul trecut

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bugetul oraşului este pentru 2022 de 434 de milioane de euro, cu cinci milioane de euro mai mare decât bugetul anului precedent.

“Bugetul: 434 de milioane de euro. Ăsta-i bugetul Clujului pentru anul 2022. Acesta este bugetul general al municipiului. În comparaţie cu 2021, chiar dacă vremurile sunt grele, avem o creştere a bugetului de la 429 de milioane de euro, la 434 de milioane de euro”, a declarat Emil Boc.

El a mai spus că în privinţa veniturilor proprii, creşterea este de 10%, fapt care arată sănătatea evoluţiei economice a oraşului.

“Vestea cea mai bună este aceasta: venituri proprii; aici creşterea este de 10% şi asta este cea care arată sănătatea economiei unui oraş sau sănătatea evoluţiei economice a unei urbe. Practic, veniturile proprii cresc de la 183 de milioane de euro, la 202 milioane de euro, o creştere de 10,5%. Cea mai importantă parte din cadrul veniturilor proprii o reprezintă asta, şi anume cota defalcată din impozitul pe venit, care are o creştere de 12,42%, de la 133 la 149 de milioane de euro. Asta ce înseamnă? Că oraşul respiră pozitiv din punct de vedere economic, oraşul merge în direcţia corectă”, a subliniat primarul.

Printre altele, el a trecut în revistă o serie de obiective care vor fi finalizate în 2022, dar şi două dintre obiectivele majore ale oraşului – metroul şi centura metropolitană -, obiective care sunt în faza finală de pregătire a documentaţiilor, astfel încât apoi să fie organizate şi licitaţiile pentru execuţie.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.