21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘFinanţare norvegiană pentru un program dedicat copiilor cu risc de abandon şcolar...

Finanţare norvegiană pentru un program dedicat copiilor cu risc de abandon şcolar din Sibiu şi Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), în calitate de beneficiar, a anunţat, miercuri, lansarea proiectului “Acces spre succes”, în cadrul căruia pentru 980 de copii cu risc de abandon şcolar din judeţele Sibiu şi Mureş vor beneficia de activităţi educaţionale, în baza unei finanţări norvegiene de 1.448.247 euro.

“Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creşterea participării şcolare cu cel puţin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul ţintă primar şi creşterea ratei de tranziţie în învăţământul şcolar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului. Prin proiectul ‘Acces spre succes’, 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, în situaţii de risc de abandon şcolar, din 12 şcoli din judeţele Sibiu şi Mureş, în majoritate din mediul rural, vor beneficia de activităţi educaţionale, non-formale şi de integrare socială în vederea prevenirii abandonului şcolar şi/sau părăsirii timpurii a şcolii. Un parcurs şcolar cât mai complet şi dezvoltarea unor abilităţi psiho-emoţionale sănătoase şi creşterea încrederii în sine, le vor asigura acestor copii, în viitor, premisele pentru a contribui la dezvoltarea unei societăţi mai incluzive şi coezive”, a arătat Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare, într-un comunicat de presă.

Proiectul îşi propune să aducă o contribuţie activă la creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivel local şi naţional prin îmbunătăţirea competenţelor formale şi non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creşterea gradului de promovabilitate a acestora în licee şi prin dezvoltarea abilităţilor, cunoştinţelor şi competenţelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.

“Măsurile adresate direct grupului primar de beneficiari sunt corelate cu măsuri auxiliare adresate colegiilor acestora de şcoală, cadrelor didactice şi psihologilor, dar şi grupelor de părinţi. Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, între 01.09.2021 şi 28.02.2024 în localităţile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (judeţul Sibiu) şi Albesti, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (judeţul Mureş)”, se mai precizează în comunicatul menţionat.

Foto: Pexels

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel