27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPrimarul Timişoarei a plecat în Serbia deşi este considerat contact direct al...

Primarul Timişoarei a plecat în Serbia deşi este considerat contact direct al şefului CJ Timiş, Alin Nica, diagnosticat cu COVID

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, se află în Serbia, pentru a participa la deschiderea evenimentelor Capitalei Culturale Europene Novi Sad, deşi în urmă cu o zi el a participat la un eveniment împreună cu şeful CJ Timiş, Alin Nica, acesta din urmă diagnosticat între timp cu COVID. Fritz este considerat contact direct al lui Nica, însă reprezentanţii Primăriei Timişoara precizează că acesta a făcut două teste PCR, ambele cu rezultat negativ.

Dominic Fritz a fost declarat contact direct de către preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, întrucât cei doi s-au întâlnit miercuri, iar Nica a fost confirmat ulterior cu COVID-19. În imaginile surprinse la evenimentul la care au participat împreună se poate observa ca Alina Nica a dat mâna cu mai multe persoane, inclusiv cu primarul Dominic Fritz, fără a se dezinfecta apoi. 

Conform normelor în vigoare, Fritz este contact direct al lui Alin Nica. Cu toate acestea, Dominic Fritz a plecat în Serbia, la Novi Sad, unde are loc ceremonia de deschidere a evenimentelor din cadrul Capitala Culturală Europeană. 

“În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferinţă de presă, la Reşiţa. Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranţă, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri un test PCR la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraş şi la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraş va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieşit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineaţă, iar rezultatul a fost, din nou, negativ. Domnul primar îi urează domnului Nica însănătoşire grabnică şi multă sănătate”, au transmis, joi, reprezentanţii Primăriei Timişoara. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, în urma unui test RT-PCR făcut miercuri pentru a pleca joi la Novi Sad, în Serbia, unde joi seară are loc ceremonia de deschidere a Capitalei Europene a Culturii. În aceeaşi situaţie se află şi vicepreşedintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa.

Amândoi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 cu trei doze.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel