fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPrimarul Timişoarei a plecat în Serbia deşi este considerat contact direct al...

Primarul Timişoarei a plecat în Serbia deşi este considerat contact direct al şefului CJ Timiş, Alin Nica, diagnosticat cu COVID

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, se află în Serbia, pentru a participa la deschiderea evenimentelor Capitalei Culturale Europene Novi Sad, deşi în urmă cu o zi el a participat la un eveniment împreună cu şeful CJ Timiş, Alin Nica, acesta din urmă diagnosticat între timp cu COVID. Fritz este considerat contact direct al lui Nica, însă reprezentanţii Primăriei Timişoara precizează că acesta a făcut două teste PCR, ambele cu rezultat negativ.

Dominic Fritz a fost declarat contact direct de către preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, întrucât cei doi s-au întâlnit miercuri, iar Nica a fost confirmat ulterior cu COVID-19. În imaginile surprinse la evenimentul la care au participat împreună se poate observa ca Alina Nica a dat mâna cu mai multe persoane, inclusiv cu primarul Dominic Fritz, fără a se dezinfecta apoi. 

Conform normelor în vigoare, Fritz este contact direct al lui Alin Nica. Cu toate acestea, Dominic Fritz a plecat în Serbia, la Novi Sad, unde are loc ceremonia de deschidere a evenimentelor din cadrul Capitala Culturală Europeană. 

„În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferinţă de presă, la Reşiţa. Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranţă, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri un test PCR la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraş şi la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraş va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieşit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineaţă, iar rezultatul a fost, din nou, negativ. Domnul primar îi urează domnului Nica însănătoşire grabnică şi multă sănătate”, au transmis, joi, reprezentanţii Primăriei Timişoara. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, în urma unui test RT-PCR făcut miercuri pentru a pleca joi la Novi Sad, în Serbia, unde joi seară are loc ceremonia de deschidere a Capitalei Europene a Culturii. În aceeaşi situaţie se află şi vicepreşedintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa.

Amândoi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 cu trei doze.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.