Guvernul Ungariei a decis ca începând cu 1 februarie să plafoneze preţurile la şase produse alimentare la nivelul celor din data de 15 octombrie a anului trecut, a anunţat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În înregistrarea video publicată după şedinţa de guvern de miercuri, premierul a declarat că Guvernul Ungariei a decis să intervină în evoluţia preţurilor a şase produse, şi anume: zahăr cristal, făină de grâu, ulei de floarea soarelui pentru gătit, pulpă de porc, piept de pui şi lapte de vacă cu 2,8% grăsime. Motivul deciziei este scumpirea accelerată a alimentelor din ultima vreme.

Conform deciziei, preţul acestor şase produse trebuie readus la nivelul din 15 octombrie anul trecut, lucru care trebuie să se întâmple în fiecare magazin, a spus prim-ministrul.

Viktor Orbán a declarat că începând cu 1 februarie, aceste produse vor fi disponibile la preţuri plafonate.

Premierul a subliniat că în afară de subiectul coronavirusului, în cadrul şedinţei de guvern a fost abordată şi problema preţurilor, întrucât din cauza scumpirii energiei, preţurile au continuat să crească în toată Europa.

Orbán a declarat că Ungaria protejează familiile. “Am reuşit să frânăm creşterea preţului benzinei, am introdus o plafonare a dobânzii creditelor ipotecare şi avem o politică de reducere a cheltuielilor cu utilităţile, ceea ce înseamnă că familiile din Ungaria beneficiază de energie la un preţ fix, lucru care le protejează”, a spus premierul.

“Ungaria merge înainte, nu înapoi”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.