27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCodul galben de burniţă şi polei a produs zeci de accidente în...

Codul galben de burniţă şi polei a produs zeci de accidente în Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de burniţă şi polei, valabile în orele următoare în zone din şapte judeţe. Astfel, până la ora 11:00, în zona joasă a judeţelor Maramureş, Sălaj şi Cluj se va semnala burniţă, care va favoriza local depuneri de polei.

Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00 în judeţe: Satu Mare, Arad, Caraş-Severin şi Bihor.

Pornind de la acest motiv, rețelele de socializare au fost umplute cu imagini de la evenimente rutiere nedorite. Doar în această dimineață s-au produs zeci de accidente din cauza neadaptării șoferilor la condițiile meteorologice.

De exemplu, în Maramureș, pe DJ 184 Baia Sprie – Cavnic, la Șurdești, un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe plafon. Alte patru autoturisme au fost avariate între Dumbrăvița și Cărbunar (DN18B) unde din spusele șoferilor, carosabilul a fost impracticabil. Un Ford a ieșit în decor și pe strada Oborului din Baia Mare. Cauza – același polei.

Apoi, un accident rutier între două TIR-uri a avut loc la limita județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, în localitatea Brăniște. La fața locului au ajuns două echipaje SMURD, care i-au consultat pe șoferi, fără  a fi transportați la spital.

Intervenție în urma unui accident rutier produs între două autocamioane în localitatea Brăniștea. Două autospeciale și două echipaje SMURD din Detașamentul de Pompieri Dej și din Garda nr. 2 de intervenție Beclean (Bistrița Năsăud) au intervenit în urma unui accident rutier. Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 7.30, iar la fața locului au găsit două autocamioane avariate și pe ocupanți ieșiți din acestea. Două persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, fără a fi transportate la spital”

În cele din urmă, și în Sălaj au fost semnalate mai multe evenimente în trafic. La Câțcău a avut loc un impact lateral între două autoturisme.

“În jurul orei 10:22, polițiștii au fost sesizați pentru a interveni la un eveniment rutier produs pe DN1C, în localitatea Câțcău, impactul fiind produs între 2 autovehicule.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.