Sala Unirii din Alba Iulia, va găzdui sâmbătă, 15 ianuarie 2022 ora 11:00, lansarea cărții” Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”, scrisă de istoricul Răzvan Mihai Neagu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cartea apărută la editura Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, tratează destinele membrilor familiei Chețianu, profund legate de Blaj și Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Personalități ale vieții culturale și politice precum Ambroziu Chețianu, avocații Augustin și Simion Chețianu sau Emil Chețianu, tot avocat și om politic au făcut ca numele Chețianu să devină unul dintre cele mai importante din Transilvania de la cumpăna secolelor XIX-XX.

Volumul va fi prezentat de către istoricul Tudor Roșu și Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Participarea fizică la eveniment este permisă în conformitate cu reglementările legale aflate în vigoare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.