27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALLansare de carte la Sala Unirii din Alba Iulia: "Familia Chețianu în...

Lansare de carte la Sala Unirii din Alba Iulia: “Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”

Publicat în

spot_img
spot_img

Sala Unirii din Alba Iulia, va găzdui sâmbătă, 15 ianuarie 2022 ora 11:00, lansarea cărții” Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”, scrisă de istoricul Răzvan Mihai Neagu.

Cartea apărută la editura Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, tratează destinele membrilor familiei Chețianu, profund legate de Blaj și Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Personalități ale vieții culturale și politice precum Ambroziu Chețianu, avocații Augustin și Simion Chețianu sau Emil Chețianu, tot avocat și om politic au făcut ca numele Chețianu să devină unul dintre cele mai importante din Transilvania de la cumpăna secolelor XIX-XX.

Volumul va fi prezentat de către istoricul Tudor Roșu și Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Participarea fizică la eveniment este permisă în conformitate cu reglementările legale aflate în vigoare.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel