Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, vineri, într-o postare, că a fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv, şi anume că a avut Covid-19, fiind diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. El a precizat că a avut o formă uşoară şi cel mai probabil a fost Omicron. Orban solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron”, a scris Ludovic Orban. 

Liderul Forţa Dreptei precizează că ”nu a avut o formă gravă”.

”Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile. Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut Revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a povestit fostul lider liberal.

Ludovic Orban anunţă că de astăzi, şi-a reluat activitatea obişnuită şi este la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români.

”Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii”, spune Orban.

El solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

”Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, mai spune Orban în mesaj. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.