27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂLudovic Orban: Solicit coaliţiei să renunţe complet la ideea Certificatului Verde

Ludovic Orban: Solicit coaliţiei să renunţe complet la ideea Certificatului Verde

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, vineri, într-o postare, că a fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv, şi anume că a avut Covid-19, fiind diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. El a precizat că a avut o formă uşoară şi cel mai probabil a fost Omicron. Orban solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

”Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron”, a scris Ludovic Orban. 

Liderul Forţa Dreptei precizează că ”nu a avut o formă gravă”.

”Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile. Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut Revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a povestit fostul lider liberal.

Ludovic Orban anunţă că de astăzi, şi-a reluat activitatea obişnuită şi este la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români.

”Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii”, spune Orban.

El solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

”Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, mai spune Orban în mesaj. 

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Tánczos Barna: Finanţările care vin în România de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii maghiare sunt legale şi UDMR nu a folosit niciodată aceşti...

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Ungariei făcute la Şcoala de la Vară de la Tuşnad, ministrul Mediului a spus că punctul nostru de vedere al formaţiunii politice a fost exprimat de preşedintele Kelemen Hunor şi nu doreşte să facă alte comentarii pe subiect.

Ion Iliescu a fost trimis în judecată, în dosarul Revoluţiei, pentru crime împotriva umanităţii

Și fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, dar şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif Rus au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie