21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăOPINIEStrigăt de disperare: „Centrala e pe 15 grade, dar gazul a venit...

Strigăt de disperare: „Centrala e pe 15 grade, dar gazul a venit 1500 de lei! Chiar trebuie să plecăm din țara asta?”

Publicat în

spot_img
spot_img

În activitatea jurnalistică vezi zilnic zeci de situații și contexte aparte. Ieri, o situație a fost prezentată de un cititor printr-un mesaj pe Facebook. Un bărbat din Baia Mare, tatăl a doi copii, ne-a rugat să transmitem un semnal de alarmă spre autoritățile publice.

„Bună ziua, vă rog frumos să transmiteți un mesaj către autoritățile publice să ne spună cum putem să trăim o familie cu doi copii dacă gazul a venit 1800 de lei la un apartament cu 2 camere și curentul 700 de lei? Avem salariile cumulate 3200 de lei, mai avem apă 120 de lei, rata pentru casă 1300 de lei.” – se arată în mesajul bărbatului.

O situație destul de des întâlnită mai ales în perioada iernii. Însă, detaliile următoare ne-au surprins și pe noi.

„Chiar nu se mai poate…am renunțat la tot: becurile de la baie le-am luat jos. Centrala e pe 15 grade… La ce să mai renunțăm? Chiar trebuie să părăsim această țară?” – ne-a scris în continuare bărbatul. 

Din păcate, aceste întrebări au fost puse de milioane de români care au ales să plece în străinătate și tot aceste întrebări încă mai fac suficiente victime. Situația este o realitate crudă a zilelor în care trăim, în care totul se scumpește și costul necesităților explodează.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Liviu Rebreanu, un scriitor monumental

Dintre toți clasicii prozei românești, l-am preferat întotdeauna pe LIVIU REBREANU (1885-1944). Mi s-a părut cu câteva clase peste toți ceilalți. Ardeleanul acesta cu un stil aparent cenușiu, a construit cel puțin trei fortărețe epice, absolut impresionante: "Pădurea spânzuraților", "Ion" și "Răscoala"

Solstițiul de vară în Covasna

Lumina Covasnei seamănă cu un suflet care respiră, se bucură intens, se întristează , apoi se cuibărește cu respect lângă bustul celui mai celebru fiu al orașului.  Câți dintre noi, românii știm cine a fost acesta? Este vorba despre un maghiar/secui ardelean, pe numele său Kőrösi Csoma Sándor  (1784-1842), născut în localitatea Chiuruș/Csomakőrös, din actualul județ Covasna

Ținutul secuiesc și oamenii săi

”Impresiile  pe care le-am avut atunci când am ajuns pentru prima dată în regiunea cunoscută istoric sub denumirea de “Ținutul Secuiesc” (Terra Siculorum/Szeklerland/Szekelyland) au fost de emoție și uimire.” - Cristian Sandache | Conferențiar universitar doctor habilitat la Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie, UDJ Galati