27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEUn preot bolnav de COVID a mers cu Boboteaza. În câte case...

Un preot bolnav de COVID a mers cu Boboteaza. În câte case a intrat

Publicat în

spot_img
spot_img

Un preot dintr-un sat din Cluj este suspectat că a mers de Bobotează să sfinţească locuinţele a sute de oameni, deşi era bolnav de COVID.

Inspectorii sanitari au început o amplă anchetă epidemiologică şi încearcă să afle cu câte persoane a intrat preotul în contact.

Incidentul a avut loc într-un sat din judeţul Cluj. De la începutul anului, preotul a umblat cu Iordanul pe la enoriaşi, un obicei care presupune sfinţirea caselor cu apă sfinţită.

Însă preotul era bolnav în momentul în care a mers acasă la oameni. La scurt timp el s-a testat de COVID, iar rezultatul a fost pozitiv.

Acum, autorităţile sanitare din judeţ au început o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact preotul ortodox. De asemenea, se verifică şi dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane şi la cine a mers părintele.

Şi soţia preotului a fost confirmată cu COVID-19. Atât femeia, cât și preotul sunt vaccinaţi cu trei doze împotriva virusului Sars CoV-2.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.