A iubit de mic fotbalul și a început să-l practice la o vârstă fragedă. A jucat, copil fiind, pentru Atletico Arad, după care a ajuns să îmbrace tricourile juniorilor de la UTA. Născut în anul 1990 în Arad, imediat după Revoluție, a făcut parte dintr-o generație cu Dumitru Copil, Bălgrădean și Toc, jucând apoi alături de Țucudean, Chindriș sau Purece.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Se numește Alexandru-Remus Giurgiu, iar prietenii îi spun scurt: „Alex”. După ce a terminat junioratul a evoluat în Liga a 4-a pentru gruparea din Curtici. Juca pe orice post îi cerea antrenorul. „Am jucat și fundaș central și mijlocaș central, iar uneori, datorită fizicului meu, mă trimiteau antrenorii și vârf de atac”, spune Alex, care măsoară 190 de centimetri în înălțime.

A ajuns și la echipa mare a clubului pe care l-a iubit de mic, UTA. Roland Nagy l-a dus în pregătiri cu UTA în ianuarie 2016, dar o problemă medicală l-a făcut să rateze cantonamentul din acea iarnă. Aici a fost coleg în câteva meciuri amicale cu Sorin Botiș, cu Strătilă, dar și cu tinerii care începeau să le crească aripile încă de pe atunci, Dennis Man și Adrian Petre.

Anul 2016 a fost pentru Alexandru Giurgiu perioada în care a luat, probabil, cea mai importantă decizie de până acum în viață. După ce a ratat legitimarea la UTA, Alex a ales să emigreze. În toamna acelui an a plecat în Germania.

„M-am dus la un prieten care era stabilit acolo. Despre Adrian Popescu spun, el era acolo și la început m-a ajutat el cu cazare și tot ce aveam nevoie, până mi-am găsit un loc de muncă”, spune Alex, care și acum îi este recunoscător prietenului său. Adrian Popescu este și el din Arad. A fost portar la juniorii Telecomului, iar în 2016 a câștigat campionatul României la minifotbal în culorile formației Juventus Sibiu, după un turneu care a avut loc chiar la Arad, la Baza Desavoia. Între timp, Adrian a revenit în țară, iar Alex a rămas în Germania pentru a-și face un rost.

Primul său loc de muncă din Germania a fost de curier. Apoi s-a angajat la poștă.

„Am lucrat ca și curier, după care m-am angajat la poștă, la DHL. Șeful meu se ocupa și de echipa națională de fotbal a angajaților la poștă. M-a văzut de câteva ori cum joc și m-a luat și pe mine, deci pot spune că am jucat și eu în naționala Germaniei”, spune Alex râzând. Chiar a și marcat câteva goluri pentru poștașii Manschaft-ului.

În tot acest timp, Alex nu a uitat dragostea lui pentru fotbal și a fost legitimat la o echipă din Liga a 7-a din Germania. „În primul an am marcat 17 goluri pentru ei, erau foarte mulțumiți de mine. Și acum joc acolo”, ne spune Alex Giurgiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.