Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află pe locul întâi în topul universităților de profil, fiind urmată, pe locul al doilea, de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în urma analizării datelor privind rezultatele obținute de candidații la examenul național de intrare în rezidențiat din 21 noiembrie 2021, se arată într-un comunicat de presă al UMF „Iuliu Hațieganu”. Absolvenții universității clujene au obținut cea mai mare rată de promovare, dar și cele mai mari punctaje, spun reprezentanții instituției, scrie edupedu.ro

În ceea ce privește procentul de candidați promovați, atât la nivelul promoției 2021, cât și la nivelul absolvenților din toți anii, UMF „Iuliu Hațieganu” înregistrează din nou cea mai mare rată de promovare din întreaga țară, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidați înscriși la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat:

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Candidați absolvenți ai promoției 2021:

  • Medicină – 97,89%
  • Medicină Dentară – 95,79%
  • Farmacie – 94,5%

Candidați absolvenți din toate promoțiile:

  • Medicină – 92,75%
  • Medicină Dentară – 86,49%
  • Farmacie – 91,46%

Absolvenții universității de medicină și farmacie clujene au avut și cele mai bune rezultate la grilele de concurs. Astfel, aceștia au obținut cele mai multe punctaje de peste 800, la toate cele trei domenii: 

  • Medicină – 45,76% 
  • Medicină dentară – 52,69% 
  • Farmacie – 11,11%

„Suntem mândri de absolvenții noștri, care au reușit să obțină rezultate atât de bune la concursul de rezidențiat, în ciuda contextului dificil din ultimii doi ani. Îi felicit pe noii noștri colegi rezidenți, dar și pe cadrele didactice care i-au pregătit și i-au îndrumat pe parcursul anilor de studiu.”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Citește știrea integrală aici.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.