21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂAlexandru Rafila: În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde

Alexandru Rafila: În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de părere că adoptarea certificatului verde COVID la locul de muncă nu mai reprezintă o urgenţă, el arătând că este nevoie de timp pentru ca un act normativ în acest sens să devină operaţional, iar valul cinci al pandemiei se manifestă deja de aproape două săptămâni.

“În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgenţă, prin asumarea răspunderii Guvernului, hai să mergem pe cea mai rapidă – presupune şi un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă care vor mai însemna câteva săptămâni şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie în câteva săptămâni, deja avem aproape două săptămâni din valul cinci şi sper că până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie… Dacă vrei să ai un răspuns trebuie să îl adopţi imediat şi să intre în vigoare mâine”, a declarat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24. 

El a susţinut că durează operaţionalizarea certificatului, care presupune alocarea de teste, desemnarea de laboratoare şi pregătirea unui întreg sistem care să susţină acest certificat.  

Întrebat dacă acest certificat este “victima” politicienilor, Alexandru Rafila a răspuns că “nu este victima politicului, este o chestiune care nu a fost asumată politic”. 

“Mie, lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost încercarea asta de pasare permanentă a responsabilităţii, cine e de vină de această situaţie legată de neadoptarea unei forme a certificatului COVID”, a mai afirmat Rafila.  

Rafila a recomandat “cu tărie” vaccinarea, arătând că, deşi se pot infecta, persoanele vaccinate sunt protejate în faţa formelor grave de boală. Ministrul a subliniat, de asemenea, importanţa testării, care duce la reducerea transmisibilităţii.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Tánczos Barna: Finanţările care vin în România de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii maghiare sunt legale şi UDMR nu a folosit niciodată aceşti...

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Ungariei făcute la Şcoala de la Vară de la Tuşnad, ministrul Mediului a spus că punctul nostru de vedere al formaţiunii politice a fost exprimat de preşedintele Kelemen Hunor şi nu doreşte să facă alte comentarii pe subiect.

Ion Iliescu a fost trimis în judecată, în dosarul Revoluţiei, pentru crime împotriva umanităţii

Și fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, dar şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif Rus au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie