”Guvernul ungar trebuie să înceteze să restrângă drepturile persoanelor care aparţin comunităţii LGBT şi să folosească drepturile lor ca instrumente în campania pentru viitoarele alegeri”, a declarat comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei,Dunja Mijatović.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În declaraţia sa, Dunja Mijatović a considerat “profund regretabil” faptul că guvernul ungar organizează un referendum despre orientarea sexuală a copiilor şi accesul lor la informaţii privind identitatea de gen, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare. În opinia sa, aceasta înseamnă folosirea ca instrument a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor sexuale.

Potrivit comisarului pentru Drepturile Omului, este “dezamăgitor” faptul că legea protecţiei copilului asociază în mod eronat homosexualitatea cu pedofilia şi – a formulat comisarul – restrânge libertatea exprimării şi a învăţământului.

“Sunt îngrijorată de faptul că referendumul propus va consacra stereotipurile, prejudecăţile şi ura care s-au format în privinţa grupurilor LGBT, în plus va avea şi un impact negativ asupra drepturilor, securităţii şi bunăstării acestora, formulând întrebări ambigue şi înşelătoare” – a spus comisarul.

În opinia sa, este “pur şi simplu falsă” concluzia că educaţia sexuală cuprinzătoare dăunează dezvoltării copiilor. Dimpotrivă, ea este esenţială pentru prevenirea şi combaterea abuzului sexual împotriva copiilor şi pentru construirea unei societăţi mai sigure şi mai primitoare – a subliniat.

Comisarul a afirmat că manipularea cu tentă politică a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor sexuale şi încălcarea sau ignorarea drepturilor omului sunt din ce în ce mai răspândite în Europa. ”Referendumul din Ungaria este un exemplu concludent al acestei tendinţe îngrijorătoare”, a mai adăugat comisarul pentru Drepturile Omului.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.