27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALPrimarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a depus flori la bustul lui...

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, de la Chișinău

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a fost prezent sâmbătă, în capitala Moldovei, Chișinău la festivitățile dedicate celor 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu și sărbătorii Zilei Culturii Naționale.

Edilul urbei albaiuliene, alături de primarului municipiului Chișinău, Ioan Ceban, și reprezentanți ai orașelor Piatra Neamț și Slănic Moldova, au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu.

Gabriel Pleșa se va află în vizită în Republica Moldova, la invitația primită din partea primarului Chișinăului, Ioan Ceban, capitala Moldovei fiind oraș înfrățit cu Alba Iulia.

“Ziua Culturii Naționale mă găsește, în acest an, în inima Moldovei de peste Prut, una care bate românește, întărind legătura indestructibilă dintre cei care simt, la unison, dorul unității. Legați nu doar prin limbă, ci și prin etnicitate, tradiții și moștenirea culturală comună, astăzi, 15 ianuarie, îl omagiem împreună pe inegalabilul Mihai Eminescu!

E prima dată când lipsesc de acasă în această zi, dar am venit cu sufletul plin de emoție în acest loc sfânt al românismului, la invitația primarului Chișinăului, domnul Ion Ceban, și mă bucur enorm că împreună cu noi s-au aflat și reprezentanți ai conducerii altor orașe românești – Piatra Neamț și Slănic Moldova.

Și este important că între Alba Iulia și Chișinău nu avem doar poduri sufletești care leagă inimi de români, ci avem și o înfrățire la nivel administrativ, de mai bine de un deceniu, avem „Biblioteca Alba Iulia” și „Bulevardul Alba Iulia” în Chișinău, avem studenți basarabeni la Universitatea „1 Decembrie 1918” de la noi din oraș, iar în viitor urmează colaborări și pe alte planuri.

Și aceasta deoarece, pentru noi, Chișinăul este mai mult decât un „oraș frate”, este un simbol al românismului pe care îl avem mereu în suflete. Și sunt sigur că între Alba Iulia și Chișinău vor exista, în viitor, tot mai multe punți de legătură și cât mai puține granițe, iar drumurile noastre comune vor merge tot mai mult spre calea europeană a dezvoltării durabile.

„Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!”,
a fost mesajul postat de primarul Gabriel Pleșa, pe pagina de socializare.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel