Ziua Culturii Naționale coincide din 15 ianuarie 2011 cu celebrarea nașterii poetului nostru național, Mihai Eminescu. Lucru deloc întâmplător, deoarece este perioada în care ne amintim că românul s-a născut poet.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Elevii de azi sunt din ce în ce mai demotivați atunci când este vorba de lectura individuală, așa că am găsit o metodă alternativă de a-i atrage să facă acest lucru într-un mod plăcut, dar și util: o activitate de tip puzzle prin care elevii să facă cunoștință cu opera lui Eminescu într-un mod inedit. Au primit dimineață la intrarea în școală răvașe cu strofe din diverse poezii eminesciene, iar timpul pauzelor din cursul programului școlar au căutat strofele lipsă primite de colegi, reconstituindu-le. Apoi împărțiți pe echipe au rezolvat probe scrise și orale despre opera și viața poetului”, a precizat coordonatoarea proiectului, prof. Diane Popa.

La desfășurarea și derularea proiectului „Citiți-l pe Eminescu, nu-l comemorați!” au participat și profesoarele de limba și literatura română Tibu Corina, Liana Miclăuș, Bota Minodora și bibliotecara Magda Maria care a înregistrat pe fundal musical împreună cu Manica Monica poezii celebre din repertoriul nemuritorului poet.

Astfel, aproape toți elevii din clasele V-XII, personalul didactic și nedidactic de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș au participat la o sesiune de lectură colectivă. Elevii s-au implicat activ, îmbunătățindu-și calitățile de comunicare, negociere și sinteză.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.