fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEProiectul „Citiți-l pe Eminescu, nu-l comemorați”, ediția a VI-a

Proiectul „Citiți-l pe Eminescu, nu-l comemorați”, ediția a VI-a

Publicat în

spot_img
spot_img

Ziua Culturii Naționale coincide din 15 ianuarie 2011 cu celebrarea nașterii poetului nostru național, Mihai Eminescu. Lucru deloc întâmplător, deoarece este perioada în care ne amintim că românul s-a născut poet.

„Elevii de azi sunt din ce în ce mai demotivați atunci când este vorba de lectura individuală, așa că am găsit o metodă alternativă de a-i atrage să facă acest lucru într-un mod plăcut, dar și util: o activitate de tip puzzle prin care elevii să facă cunoștință cu opera lui Eminescu într-un mod inedit. Au primit dimineață la intrarea în școală răvașe cu strofe din diverse poezii eminesciene, iar timpul pauzelor din cursul programului școlar au căutat strofele lipsă primite de colegi, reconstituindu-le. Apoi împărțiți pe echipe au rezolvat probe scrise și orale despre opera și viața poetului”, a precizat coordonatoarea proiectului, prof. Diane Popa.

La desfășurarea și derularea proiectului „Citiți-l pe Eminescu, nu-l comemorați!” au participat și profesoarele de limba și literatura română Tibu Corina, Liana Miclăuș, Bota Minodora și bibliotecara Magda Maria care a înregistrat pe fundal musical împreună cu Manica Monica poezii celebre din repertoriul nemuritorului poet.

Astfel, aproape toți elevii din clasele V-XII, personalul didactic și nedidactic de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș au participat la o sesiune de lectură colectivă. Elevii s-au implicat activ, îmbunătățindu-și calitățile de comunicare, negociere și sinteză.

Andrei Buda

Articole recente

Peste 1.000 tineri români au șansa să călătorească gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret. 

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Mai multe articole de același fel