Ionel Bogdan: Orașele maramureșene trebuie să contribuie la efortul european de a se atinge țintele de neutralitate climatică

Data:

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, încurajează primarii orașelor din Maramureș să participe și să contribuie la efortul european de a se atinge țintele de neutralitate climatică propuse de Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a lansat un apel pentru 100 de orașe neutre și inteligente din punct de vedere climatic, cu suport și finanțare incluse, iar Consiliul Județean Maramureș, în calitate de multiplicator de informație europeană și în baza cooperării cu Comitetul European al Regiunilor, s-a implicat pentru a informa primarii din județ.

„Din poziția mea în cadrul Comitetului European al Regiunilor încurajez primarii orașelor din Maramureș să participe și să aplice la acest Apel. E imperativ ca orașele să facă pași importanți și să contribuie la efortul european de a se atinge țintele de neutralitate climatică propuse de Uniunea Europeană. Nu va fi ușor, dar avem la dispoziție instrumentele necesare,” a subliniat Ionel Bogdan, în calitate de membru-supleant CoR.

Comisia Europeană (prin DG Cercetare și Inovare) a lansat un apel de exprimare a interesului adresat orașelor de a se alătura unei noi Misiuni europene privind orașele neutre din punct de vedere climatic și inteligente.

Obiectivele misiunii sunt ​​să sprijine 100 de orașe să devină neutre din punct de vedere climatic și inteligente până în 2030 și să se asigure că aceste orașe acționează ca centre de experimentare și inovare pentru a permite tuturor orașelor europene să urmeze exemplul până în 2050.

Orașele interesate ar trebui să aplice până la 31 ianuarie 2022, iar cele selectate vor primi sprijin și finanțare pentru acțiunile de testare dezvoltate în comun cu părțile locale interesate.

Misiunile UE reprezintă o noutate a programului de cercetare și inovare Orizont Europa pentru 2021-2027, care urmărește să abordeze unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea noastră. Prin acest program de lucru, Comisia Europeană lansează primele acțiuni de cercetare și inovare cu drepturi depline, care vor lansa misiuni în etapa de implementare. Acțiunile includ sprijin direct pentru prioritățile-cheie globale ale UE, cum ar fi Pactul ecologic european, o Europă potrivită pentru era digitală, planul de acțiune pentru combaterea cancerului și o economie care funcționează pentru oameni.

Totodată, în perioada 18-19 ianuarie 2022 va avea loc Orizont Europa: Zile de informare privind misiunile UE, la care reprezentanții UAT-urilor din județ pot participa online, accesând link-ul https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/events/upcoming-events/horizon-europe-info-days/eu-missions_en. Nu este necesară înregistrarea.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Tânăr rănit grav în timp ce lucra într-o pădure din zona Izvoare. Au intervenit salvatorii montani

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș au fost solicitaţi în zona Cantonului Silvic Stedea – Izvoare, pentru salvarea, evacuarea și transportul unui băiat de 20 ani, aflat la lucru la pădure şi care a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism la coloana.

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș. Comisia europeană a accepta o nouă schemă de ajutor de stat pentru deschiderea unor noi rute externe de pe Aeroportul Maramureș.

Gabriel Zetea: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte 

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat că acest subiect legat de impozitarea progresivă în România, PSD şi l-a asumat ca discurs public, ca propunere, inclusiv înainte de a intra la guvernare cu PNL. 

Consiliul Județean Maramureș, anunță lansarea paginii web a Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”

Consiliul Județean Maramureș, anunță lansarea paginii web a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», care va avea loc miercuri, 18 mai 2022, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Muzeelor.