fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăREDACȚIA ÎN LIMBA MAGHIARĂRafila: a magas esetszám ellenére nem olyan nagy a kórházakra nehezedő nyomás,...

Rafila: a magas esetszám ellenére nem olyan nagy a kórházakra nehezedő nyomás, mint a negyedik hullámban

Publicat în

spot_img
spot_img

A koronavírusos megbetegedések magas száma ellenére most nem nehezedik akkora nyomás a kórházakra, mint a járvány negyedik hulláma alatt – jelentette ki kedden Alexandru Rafila egészségügyi miniszter.

Míg hétfőn 21 gyermeket ápoltak az intenzív osztályon, keddre már tizenkettőre csökkent a számuk. Ugyanez a helyzet a kórházi osztályokon is: hétfőn 338 gyermek szorult ápolásra, keddre már eggyel kevesebb, annak ellenére, hogy az új esetek száma robbanásszerűen megnövekedett egy nap alatt. Ez a tendencia a felnőttek esetében is érvényes, az esetszámok növekedése ellenére a kórházakra nehezedő nyomás kisebb, mint a korábbi hullám esetén – mutatott rá a tárcavezető a Mentsétek meg a gyermekeket szervezet által szervezett vitán.

Hangsúlyozta, nem tartják nyitva az iskolákat ‘bármilyen áron’, azonban úgy véli, hogy a hagyományos tanítás megszakítása ‘komoly következményekkel’ jár a tanulók előmenetelére.

‘Az INSP munkatársaival és az egészségügyi minisztérium képviselőivel meg akartuk találni a középutat, a kiegyensúlyozott utat az iskolák nyitva tartására, hogy a gyermekek egészségét ne fenyegesse komoly veszély, és hogy a lehető legtovább tartson a szemtől szembeni oktatás” – mutatott rá Rafila, hangsúlyozva, az az intézkedés, amely szerint a Covid-kórházak 75 százalékos leterheltsége esetén függesztik fel a jelenléti oktatást, megegyezik egy, az Egyesült Államokban is megfogalmazott ajánlással.

Hangsúlyozta, hétfőn a koronavírusos pácienseknek fenntartott kórházi ágyak 17 százaléka volt foglalt országos szinten, és Tulcea megyében volt a legmagasabb ez az arány, 45%-os.

Arra is rámutatott, hogy hétfőn már 3000 háziorvos kötött szerződést a megyei egészségbiztosítókkal a rendelőben történő tesztelésre, a fertőzöttek egészségi állapotának felmérésére, illetve kezelésére, és ez remélhetőleg szintén hozzá fog járulni a kórházak tehermentesítéséhez és a 4. hullámban tapasztalt nagy számú elhalálozás elkerüléséhez.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Rafila: Spitalele regionale nu s-au făcut din cauza procedurilor greoaie şi inflexibile legate de achiziţiile publice

Ministrul spune că, în cursul anului 2023, proiectele acestor trei spitale vor fi finalizate şi se va trece la procedura de achiziţie pentru construcţia efectivă a spitalelor încât până în anul 2027 să avem şi spitale regionale la dispoziţie

Adventi váradalmaink

Gondoljuk csak végig, mire várunk az ezidei Adventben! Amellett, hogy várjuk Karácsony eljöttét, amikor a mi Urunk, Jézus Krisztusunk testet öltését ünnepeljük.