Sorin Grindeanu anunţă că a semnat două contracte de finanţare pentru modernizarea aeroportului din Târgu Mureş

Data:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă, marţi, că a semnat două contracte de finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureş, în valoare totală de 149 de milioane de lei. Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport şi trebuie finalizat până în luna decembrie 2023.

”Prin finanţarea asigurată de Ministerul Transporturilor, Aeroportul din Târgu Mureş îşi va putea creşte capacitatea şi va îmbunătăţi condiţiile oferite pasagerilor”, afirmă ministrul.

Potrivit lui Grindeanu, sumele alocate vor fi folosite pentru: extinderea platformei de parcare aeronave până la suprafaţa de 8000 mp, extinderea terminalului de pasageri până la suprafaţa de 9.397 mp, majorarea capacităţii de procesarea unui număr mare de pasageri pe fluxurile de plecări/sosiri interne şi internaţionale, achiziţionarea unui Echipament de securitate Aeroportuară (SESA) modern şi performant, construirea unei Remize PSI şi dotarea corespunzătoare a acesteia, maximizarea gradului de confort al pasagerilor în contextul siguranţei şi securităţii aeroportuare.

”Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport şi trebuie finalizat până în luna decembrie 2023”, mai precizează ministrul Transporturilor.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor

Fondurile strânse la Tombola Festivalului "Maris Fest" care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, patronat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir".

Au fost lansate 12 rachete antigrindină în județul Mureș

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, joi, lansarea primelor 12 rachete antigrindină din punctele aflate la Câmpeniţa, Cund şi Căpâlna de Sus, urmând ca după operaţionalizarea Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Mureş să fie active 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din judeţele Mureş şi Alba.