Vacanțe externe cel puțin la fel de ieftine pentru români

Data:

Cel puțin nu pentru biletele de avion. Companiile de zbor au anunțat că nu majorează tarifele, mai ales ca din cauza măsurilor sanitare luate de unele state, vor exista alte costuri suplimentare, precum cele pentru testele rapide sau PCR. Iar o majorare de tarife și la bilete i-ar descuraja pe români să mai plece în  vacanțe.

Decizia vine în ciuda faptului că tarifele la utilități în țara noastră au crescut și automat și costurile companiilor de zbor. De regulă aceste majorări se regăseau în prețul biletelor. Nu se va întâmpla la fel și anul acesta. Iar agenții de turism spun că romanii care vor alege să achiziționeze pachete complete  cu asigurare de călătorie inclusă vor fi cei care vor avea și mai mult de câștigat. Diferențele de costuri sunt mici dar în plus turiștii au siguranța că în cazul unor probleme, vor fi despăgubiți mult mai ușor.

Potrivit unei analize de piață realizată de specialiștii în domeniul turismului singurele prețuri care au crescut anul trecut au fost cele pentru zborurile intercontinentale dar și cele interne. Procentul a fost undeva la 15%. Pe de altă parte însă preţurile biletelor pentru rutele internaționale, de exemplu din România către ţările europene, în 2021 au scăzut cu 5% faţă de 2020 şi cu 11% faţă de 2019. Iar  companiile de zbor intenționează să păstreze tarifele și în acest an.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.