Robu is back! Nu la Primăria Timișoara, ci în muzică. Oare o formație a clasei politice ar scoate România din criză?

Data:

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a revenit. Nu, nu la cârma orașului, ci cu un nou single, o compoziție muzicală, așa cum o numește dânsul, pe versurile poetului Mihai Eminescu. Poezia ”La steaua” a fost cea care a trezit de această dată emoțiile fostului edil și iată că rezultatele nu au întârziat să apară.

Înregistrarea apare la scurt timp după ce Nicolae Robu a înregistrat ”Dintre sute de catarge”, o compoziție pe versurile poeziei cu același nume, scrisă de Mihai Eminescu.

Liber de responsabilități publice pentru prima oară în ultimii 32 de ani, am avut în 2021 o cu totul altfel de viață decât în anii precedenți, o viață foarte frumoasă, cum, în mod diferit, desigur, foarte frumoasă mi-a fost și în anii precedenți. În 2021 am scris și publicat o carte de 285 de pagini, am scris și dat la tipar o carte de 410 pagini și am finalizat una din compozițiile mele muzicale mai vechi (…) Vă dezvălui că am în plan un clip adevărat, profesionist, realizat cu specialiști în domeniu”, a scris Robu pe pagina sa la începutul acestui an. Înregistrarea fostului primar al Timișoarei poate fi ascultată în videoclipul următor:

Se observă o schimbare de stil în muzica lui Nicolae Robu, care de la un rock mai hard ( ”Dintre sute de catarge” ) a trecut la ceva mai soft, la balade rock. Sincer, regret din ce în ce mai mult plecarea acestuia de la Primărie. Nu pentru că domnul Fritz, actualul primar nu știe să cânte, ci pentru că am impresia că Nicolae Robu, dacă ar mai fi câștigat un mandat, poate și-ar fi schimbat și stilul, atitudinea față de oameni, față de dorințele lor, față de mass-media. Poate ar fi fost una mai blândă. La fel ca și în muzică.

În plus, mă gândesc câți bani ar fi economisit administrația locală și Consiliul Județean, dacă Nicolae Robu s-ar fi aflat la conducere, alături de Alin Nica. Probabil știți, acesta din urmă a participat la Vocea României, dar și la selecția națională Eurovision. Cei doi ar fi putut întemeia o formație și organiza concerte în tot județul. Păi nu? La ce să plătim artiști și influenceri de nimic care să stoarcă de bani bugetele, când ar putea chiar cei care conduc instituțiile administrative să îi cânte și încânte pe oameni? Promovarea ar putea fi făcută para-para, iar deplasările la concerte cu ajutorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș. Ar fi chiar frumos: ”Robu & Nica OnTour”.

Dar să nu își facă griji domnul Nicolae Robu, la cum conduce Fritz Primăria Timișoara, are toate șansele ca la următoarele alegeri, dacă va candida, să revină pe fotoliul de edil-șef. Sigur, până atunci timișorenii mai au de înfruntat câteva ierni, dar dacă nu se vor transforma în țurțuri de gheață, probabil îi vor acorda din nou votul. Până atunci, repetiții. Obligatoriu repetiții, pentru că știți cum se spune, repetiția e mama învățăturii.

A, era să uit. Recent a fost sărbătorită Ziua Culturii Naționale și toată clasa politică a ținut-o în sus și în jos cu Mihai Eminescu. Dacă tot are atâta priză poetul national în rândul politicienilor, poate nu ar strica să avem o formație muzicală a clasei politice, care să compună pe versurile lui. E o poezie foarte frumoasă. Se numește ”Epigonii” și cel puțin una dintre strofe ar putea fi cântată la unison:

Iară noi? noi, epigonii?… Simţiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

Hmmm…va fi hard rock sau baladă?

DISCLAIMER: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Pagina noastră este o platformă media ce își propune să adune din cele mai diferite surse, să filtreze și apoi să difuzeze știrile de interes din zona Transilvaniei și a Banatului.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related