fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDITORIALTimișoara în derivă

Timișoara în derivă

Publicat în

spot_img
spot_img

Uneori am impresia că administrația timișoreană este din alt film. Nu pentru că aleșii locali au greșit ordinea priorităților, cu asta ne-am obișnuit deja, ci pentru felul în care anumite proiecte sunt prezentate în mediul online și momentul ales pentru așa ceva. De multe ori am impresia că băieții aceștia care au ajuns, cred ei, pe cai mari țin neapărat să își bată joc de populația orașului.

Timișorenii îngheață în case. Da, nu numai din vina lui Fritz, Coltermul a fost distrus încet dar sigur în ani de zile, dar de aici și până să anunți în plină iarnă, că vrei să amenajezi noi piste de bicicletă și să plantezi arbori înalți în Piața Libertății, pentru ca oamenii să aibă parte de umbră, e drum lung.

Sunt curios când a dormit domnul primar ultima dată în frig. E părinte și îl felicit pentru asta, dar oare ce temperatură este în camera copilului său?

Edilul-șef al municipiului a anunțat pe pagina sa faptul că anul acesta vor fi alocați mai mulți bani pentru plantarea unor arbori de mari dimensiuni în mai multe zone din oraș, printre care și Piața Libertății.

Unul din locurile în care vom face plantări anul acesta este Piața Libertății care din cauza unor amenajări nefericite produce disconfort termic în fiecare vară, celor care trec pe aici.

Au fost plantați arbori dintr-o specie altoită – Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’ – care nu au nicio șansă să se dezvolte și să crească mai mult decât în prezent.

Acest lucru este în complet contrast cu istoria acestei piețe, unde au scăpat de drujbe doar cei doi stejari seculari plantați de Regele Ferdinand I și Regina Maria, dar și asta, datorită voinței timișorenilor. Din păcate, tocmai din cauza intervenției brutale în această piață, arborele plantat de Regina Maria a murit, dorința noastră fiind acum ca acesta să fie transformat într-o operă de artă de către un artist timișorean.

Arborii de mari dimensiuni vor fi plantați în locul celor existenți astăzi în piață, după ce vom reface amplasamentele astfel încât acestea să acomodeze arbori de talie mare. În fapt, vom păstra spațiul care este destinat organizării de diverse manifestări culturale, dar vom spori confortul participanților și al trecătorilor.

Vom reloca arborii pitici în alte zone, unde acest tip de vegetație se pretează”, a scris Dominic Fritz.

Sigur că ideea nu este rea, dar să  o aduci în atenția timișorenilor când aceștia îngheață în case, mi se pare o bătaie de joc. La fel cum mi se pare o bătaie de joc să anunți iarna, când mercurul îngheață în termometre, că vrei să amenajezi noi piste de bicicletă și să arunci peste 20.000 de euro pe „Ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier stradal”.

Coltermul e îngropat în datorii și stă cu mâna întinsă în fața Guvernului, impozitele cresc, facturile la curent și gaz au luat-o razna, timișorenii îngheață în locuințe, copiii în școli, bolnavii în spitale și în tot acest timp reprezentanții municipalității încearcă să distragă atenția.

Nu suntem copii. Da, îl credem pe domnul Fritz că a ”moștenit” multe datorii, îl credem că trimite scrisori Guvernului, prin care cere bani pentru a ”petici” Coltermul, îl credem că nu este vinovat direct pentru toate relele pe care trebuie să le suporte timișorenii de rând, dar nu îl credem și nu vom înghiți propaganda ieftină ce ni se vinde.

O vorbă românească spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Probabil că domnul Fritz vrea să se încadreze în această zicală, dar mai este una care sună în felul următor: țara arde și baba se piaptănă.

Reparăm, astfel, greșelile trecutului și creștem calitatea spațiului urban din orașul nostru”, a mai scris Fritz pe pagina sa. Este de apreciat faptul că domnul primar încearcă să repare greșelile trecutului, dar bine ar fi să își îndrepte atenția și spre cele din prezent. Cele proprii. Și mai ales să aibă grijă ce moștenire va lăsa viitorului primar al Timișoarei. Până atunci, succes în continuare la cârma orașului.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Suntem români și ne sărbătorim țara…

Dacă tot o sărbătorim nu ar trebui să o și respectăm? Cum ar fi dacă azi, de exemplu, fiind zi liberă, fiecare dintre noi ar ridica o hârtie-două de pe jos!? Simplu, ar fi mai curat. Apoi, sărbătorind țara asta frumoasă, poate că ar trebui s-o și păstrăm așa, curată. Ar fi cel mai frumos cadou pe care fiecare dintre noi l-am putea face României

DNA: Deschis duminica!

Eu unul sper ca acțiunea DNA să nu fie un fel de îngrășare a porcului înainte de Crăciun, iar cazul Bădălău să fie doar primul dintr-o lungă serie în care procurorii anticorupție să arate că au un ”vaccin” pentru putregaiul din rândul clasei politice românești.