„Donează Sânge, Salvează Vieți!”, campanie de donare organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș şi Rotaract T.E.A.M. Baia Mare

Data:

Rotaract Baia Mare TEAM și Rotary Baia Mare, orgnaizează în data de 1 februarie la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș (Str. George Coșbuc, nr. 20/C, Baia Mare) o amplă campanie de donare de sânge.
În acest context se va realiza și extragerea la tombola la care au participat donatorii lunii ianuarie 2022.
Donatorii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani de marți vor putea să participe și ei la tombola lunii februarie.

Centrul de Transfuzie Sanguină este deschis donatorilor de luni până vineri, între orele 7:30 și 11:30.
Donatorii pot beneficia de o zi liberă de la studii/locul de muncă pe lângă beneficiile pentru sănătate.

Condiții pentru a dona:
•Vârstă cuprinsă între 18-62 ani;
•Greutate 50-100 kg femeile, 60-110 kg bărbații;
•Tensiunea arterială: maximă să nu depășească 200 mmHg, iar minimă 100 mmHg;
•Donatorul să nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer;
•Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 72 zile
•Persoanele care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 cu serul de la Pfizer sau Moderna pot dona sânge după 7 zile de la administrarea vaccinului, iar persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson pot dona sânge după 4 săptămâni de la administrarea serului.

Donarea de sânge se face în condiţii stricte de siguranţă, fiind aplicate toate măsurile de protecţie recomandate, atât la donatorii de sânge, cât şi la personalul medical, pentru a preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2.
Evenimentul face parte din proiectul „Donează Sânge, Salvează Vieți!”, finanțat de către Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene, implementat de Rotaract Baia Mare TEAM.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Bărbat din Cavnic prins de polițiști după ce a furat băuturi alcoolice

Polițiștii din Cavnic au identificat persoana bănuită de comiterea a două fapte de de furt calificat și distrugere, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu de peste 10.000 de lei

Premieră chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

e Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a marcat o nouă premieră chirurgicală, artroplastia de genunchi cu proteze totale. După 30 de ani de experiențe și rezultate remarcabile ale programului de artroplastie de șold, prin demararea programului de artroplastie de genunchi cu proteze totale se mărește gama de servicii medicale pe care Spitalul Județean de Urgență le oferă pacienților.