„Sinucidere plagiată” în Baia Mare. Doi tineri s-au spânzurat

Data:

Într-un cartier din Baia Mare, în decurs de doar o săptămână, doi tineri au ales să-și ia viața prin spânzurare.

După ce marți, 18 ianuarie, polițiștii au fost sesizați cu privire la găsirea unui adolescent spânzurat în curtea unui imobil din Ferneziu, astăzi cazul a fost copiat de un alt adolescent, tot din Ferneziu, care avea aceeași vârstă cu primul tânăr.

Din păcate, pentru nici unul dintre cei doi nu s-a putut face nimic. În cazul primului adolescent s-a discutat că a recurs la acest gest în urma unei discuții mai aprinse cu iubita. În cazul celui de-al doilea băiat, elev la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu”din Baia Mare, încă nu se știu motivele pentru care și-a ales această soartă, însă există voci care spun că ar fi cauzate tot unei fete. Vecinii lui sunt speriați ca aceste gesturi să nu fie copiate și de alți adolescenți și copii și atrag atenția: „În calitate de mamă vă rog din suflet să trageți un semnal de alarmă cu ce se întâmplă cu tinerii noștri. În această săptămână doi copii s-au spânzurat în cartierul Ferneziu. Ce Doamne se întâmplă. E tragic. Nu știm ca părinți ce să facem. Oare iar sunt ceva aplicații pe internet în care sunt îndemnați să se sinucidă? E strigător la cer. Dar pur și simplu, ca părinți, nu știm ce să mai facem” ne-a scris o cititoare.

E tragic ce se întâmplă, doar în ultimul an, peste 30 de adolescenți din România au ales să se sinucidă, tot mai mulți fiind afectați de contextul actual în care ne aflăm cu toții.

Discutând cu un psiholog, acesta a confirmat cele spune de cititoarea noastră: „Adolescenții nu se mai bucură de micile plăceri! Sunt tot mai triști și mai retrași și e de datoria noastră să intervenim. Din păcate, doar un număr prea mic de persoane apelează la specialiști, majoritatea alegând să ascundă anumite probleme și situații neplăcute în urma cărora, vedeți bine ce se petrece!” – ne-a spus Liviu Mihali, psiholog.

Așa că, unii aleg să-și lege de gât lanțul de la animale, alți chinga de tractat mașina, alegând să plece din această lume și să scape de toate neplăcerile mai mici sau mai mari. În timp ce alte persoane sunt lovite pe trecerea de pietoni de polițiști iresponsabili sau mor în urma unor probleme de sănătate, neputând să se facă nimic pentru salvarea lor, chiar dacă erau pline de viață și veșnic cu zâmbetul pe buze.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Bărbat din Cavnic prins de polițiști după ce a furat băuturi alcoolice

Polițiștii din Cavnic au identificat persoana bănuită de comiterea a două fapte de de furt calificat și distrugere, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu de peste 10.000 de lei

Premieră chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

e Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a marcat o nouă premieră chirurgicală, artroplastia de genunchi cu proteze totale. După 30 de ani de experiențe și rezultate remarcabile ale programului de artroplastie de șold, prin demararea programului de artroplastie de genunchi cu proteze totale se mărește gama de servicii medicale pe care Spitalul Județean de Urgență le oferă pacienților.