Ludovic Orban, „frapat” că PNL nu reuşeşte să desemneze un titular la portofoliul Digitalizării: E o devălmăşie acolo, un haos general

Data:

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban susţine că în actuala coaliţie de guvernare „unul zice hăis, altul zice cea”. El acuză PNL de „impotenţă” şi se arată „frapat” de faptul că de o lună partidul nu reuşeşte să desemneze un titular la portofoliul Digitalizării. „E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, spune Orban.

Întrebat cine e lider în coaliţia actuală, Orban a răspuns: „în percepţia publică, PSD”. 

„De altfel, şi în sondajele de opinie, dacă puneţi întrebarea cine conduce Guvernul, cine e vioara întâi în Guvern,  PSD, asta-i percepţia. Au miniştri mai vocali, mai prezenţi în spaţiul public. Foarte multe din deciziile care s-au luat au fost decizii care au fost sugerate de PSD. (…) Pe mine ce mă frapează – şi asta arată impotenţa gravă a conducerii găştii demolatoare – ăştia nu sunt în stare de o lună de zile să numească un ministru la… unde? digitalizare, comunicaţii, cercetare. E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.  

El subliniază importanţa acestui minister în contextul implementării prevederilor Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în care domeniul digitalizării este unul foarte important.Acesta a adăugat că ministrul desemnat iniţial pentru acest portofoliu Florin Roman, „nu are nicio legătură cu subiectul”.

Orban a adăugat că „în PNL sunt tot felul de găşculiţe, care nici ei nu ştiu ce vor”.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Nicolae Ciucă, la Cluj: Vrem ca tinerii să poată să participe la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea locală

Premierul a participat la dialogul local cu cetăţenii pe tema „Europa începe în Transilvania: democraţie, educaţie şi tineret. Ce urmează după Conferinţa despre Viitorul Europei?”

Gabriel Zetea: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte 

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat că acest subiect legat de impozitarea progresivă în România, PSD şi l-a asumat ca discurs public, ca propunere, inclusiv înainte de a intra la guvernare cu PNL. 

Alina Gorghiu: În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului 

Senatoarea PNL a precizat că, de principiu, crede că orice membru PNL are libertatea să mai tragă din când în când câte un semnal privind funcţionarea unei instituţii din stat