Protestul Păturilor la Timișoara. Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la Clinica de Oncologie din Timişoara, unde bolnavii internaţi au temperaturi scăzute în saloane

Data:

Zeci de oameni au dus, luni, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care sunt nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane, din cauza companiei de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă. Acţiunea ”Protestul păturilor” a fost iniţiată de grupul civic Liga Vest, iar acesteia i s-a alăturat şi Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Grupul civic Liga Vest a organizat, luni, ”Protestul păturilor” la Timişoara, după ce, de zile întregi, bolnavii din Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal îndură frigul în saloane.

Printre cei care au donat pentru această clinică a fost şi Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan. 

De altfel, donaţiile de acest fel către spital au început încă de săptămâna trecută, când mai mulţi oameni din Timişoara, aflând condiţiile în care sunt trataţi bolnavii de cancer, le-au întins o mâna de ajutor, la apelul omului de afaceri Dan Dinu. 

”Suntem uimiți, uluiți și încântați de amploarea acțiunii noastre.Ne înclinăm în fața bunătății voastre.Oameni de toate vârstele au ales să dea o mână de ajutor celor aflați în suferință.Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru că țineți viu spiritul Timișoarei.Suntem profund impresionați de calitatea și bunătatea celor care au ales să petreacă timp alături de noi și să dea o mână de ajutor. Fie ca bunătatea de care dați dovadă să vă fie răsplătită înmiit!”, au scris pe pagina de socializare reprezentanții Ligii Vest.

Rămasă fără bani şi fără soluţii, societatea de termoficare aflată în subordinea Primăriei Timişoara a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade.   Colterm, aflată în insolvenţă, are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.  

Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, ca să sprijine sistemul de încălzire.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat primul laborator 5G Nokia

În cadrul parteneriatului strategic dintre Nokia și UPT, început acum mai bine de 30 de ani, prioritățile au fost permanent sprijinirea învățământului și cercetării avansate în domeniul tehnic și o mai bună integrare între mediul academic și mediul de afaceri.