Colterm a adus Primăria Timișoara în pragul disperării

Data:

După ce zile la rând administrația locală timișoreană a fost criticată pentru lipsa de măsuri și deciziile proaste luate în cazul Colterm, primarul Dominic Fritz a ieșit cu o declarație pentru a descrie situația din orașul de pe Bega. Acesta a spus că doar printr-o bună colaborare între autorități la nivel local și național vor putea fi depășite momentele critice. Dânsul a precizat că situația este una grea mai ales pentru cei care își desfășoară activitatea în clădirile în care nu s-au investit bani pentru eficientizarea energetică.

Pentru clădirile publice în care de ani de zile nu s-a investit în eficientizare energetică, în schimbarea instalațiilor termice, întreținerea caloriferelor, izolarea clădirii, schimbarea ferestrelor – șocul a fost puternic în aceste zile cu temperaturi foarte scăzute” – Dominic Fritz.

În ceea ce privește școlile care s-au închis din cauza frigului din clase, primarul Timișoarei a declarat că a cerut o situație legată de ceea ce se întâmplă în unitățile de învățământ și a spus că se așteaptă ca în viitor și alte asemenea instituții să își închidă porțile din cauza temperaturilor scăzute.

Avem în administrare 96 de unități de învățământ, în care se desfășoară procesul educațional, la toate nivelurile: grădinițe, școli și licee. Din cele 96 de unități de învățământ, două licee au trecut integral la cursuri online și încă unul parțial, din cauza temperaturii scăzute din sălile de clasă. Avem focare active de COVID19 la 9 unități de învățământ în Timișoara și probabil în următoarele zile aceasta va fi o altă cauză pentru ca noi școli să treacă la cursuri online. În plus, sunt peste 120 de clase în sistemul online din cauza infectării elevilor și a profesorilor. Restul unităților de învățământ își desfășoară activitatea fizic și vreau să le mulțumesc directorilor pentru eforturile pe care le fac pentru a menține funcțional sistemul de educație local. Nu vreau în niciun fel să minimalizez gravitatea situației pe care o traversăm. Situația se schimbă de la o oră la alta. Ne pregătim pentru scenarii în care numărul unităților de învățământ care trec în online crește, datorită situației pandemice și a celei energetice” – Dominic Fritz.

Reprezentanții primăriei invocă în continuare problema banilor și lasă de înțeles că au făcut mari sacrificii pentru a remedia problemele apărute.

În luna ianuarie primăria a dat la Colterm 27,5 milioane de lei, adică toți banii disponibili. Nu mai plătim alte facturi, unele firme amenință că ne dau în judecată și tot nu ajunge pentru a cumpăra cantitățile de gaz necesare pentru a furniza căldura în parametri optimi”, a mai scris Fritz pe pagina sa personală.

Din cele 96 de unități de învățământ din Timișoara, în momentul de față au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă: Colegiul H. Coandă, Liceul de Artă și parțial Liceul Grigore Moisil. 

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Miroslav Ilić concertează în week-end la Buziaș

Festivalul „Zilele veveriţelor” revine la Buziaș, cu muzică bună și cu mult aşteptatul concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”.

Rectorul UPT: Dacă vrem să îl angajăm pe Bill Gates, nu putem pentru că nu ne permite legislația

Universitățile din România se confruntă cu cel mai scăzut grad de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare. La Universitatea Politehnica Timișoara vorbim despre o scădere de zece procente în ultimii ani pentru că din sistem au ieșit foarte mulți profesori

Muzeul Național de Artă Timișoara a participat la prima întâlnire a mediatorilor Micro-Folie la nivel european de la Bruxelles

Reprezentanții echipei MNArT au participat săptămâna trecută la evenimentul „Recontre du reseau Micro-Folie” organizat de „La Villete” la Bruxelles, în parteneriat cu centrul multicultural „La Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek”

Sfidare sau neștiință? Festival LGBTQ la Timișoara în paralel cu o sărbătoare creștină

Este cât se poate de adevărat faptul că Timișoara este un oraș multicultural și multietnic, dar în același timp și o urbe ai cărei locuitori știu să facă diferența între toleranță și promovare.