Numărul turiştilor din judeţul Covasna a ajuns, în 2021, la nivelul înregistrat înaintea pandemiei 

Data:

Consiliul Judeţean Covasna a anunţat astăzi că numărul turiştilor din judeţ a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei. Astfel, 102.601 turişti au sosit în judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021.

”În ciuda situaţiei incerte generate de pandemie, turismul covăsnean a înregistrat o creştere semnificativă, potrivit raportului anual al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, întocmit pe baza datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Conform raportului respectiv, numărul persoanelor venite în judeţ s-a dublat faţă de primele nouă luni ale anului 2020, depăşind chiar şi numărul de turişti înregistraţi în 2019”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Covasna. 

Potrivit sursei citate, cifrele înregistrate sunt:     

  • 101.877 – turişti sosiţi în Judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2019; 
  • 57.648 – turişti sosiţi în Judeţul Covasna în 2020; 
  • 102.601 – turişti sosiţi în Judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021. 

”În ceea ce priveşte numărul de sosiri, am revenit la nivelul anului 2019, an care fusese remarcabil din punctul de vedere al creşterii numărului de turişti. În privinţa numărului de nopţi petrecute în judeţ, ne confruntăm însă în continuare cu o diminuare cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Motivul pentru această scădere îl reprezintă  numărul mai mic de pachete sociale, balneare, valorificate în hotelurile din staţiunea Covasna, pachete care necesită sejururi mai lungi”, a declarat Godra Árpád, directorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea  Turismului în Judeţul Covasna. 

Potrivit sursei citate, în 2021, judeţul Covasna a reprezentat 2,6% din numărul total de înnoptări înregistrate în România în primele nouă luni, ”un număr remarcabil pentru un judeţ mic cum este Covasna”.  

În 2019, acest procent fusese de doar 1,8%. 

 ”Turiştii preferă destinaţiile mai intime, cu mai puţini vizitatori. Acest lucru este în avantajul Judeţului Covasna, având în vedere resursele sale naturale şi structura urbană. Majoritatea operatorilor de turism şi-au reorganizat activităţile în urma situaţiei de urgenţă provocate de COVID-19, schimbându-şi profilul atunci când a fost necesar şi deschizându-se la noi oportunităţi de a-şi menţine afacerile”, a precizat preşedintele C.J. Covasna, Tamás Sándor.  

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Primarul din Barcani, județul Covasna, premiază cu 100 de lei persoanele care prezintă probe cu cetățeni care aruncă iresponsabil gunoiul

Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, Nicolae Pastor, a anunțat că persoanele care îi arată dovezi clare, fotografii sau videoclipuri, cu persoane care aruncă gunoaie în comună va primi, din salariul său, 100 de lei, informează Covasna Media. Amenda pentru aruncarea necorespunzătoare a deșeurilor este între 1.000 și 2.500 de lei.

Prelevare de organe la SJU din Sfântu Gheorghe

Medicii prelevează, sâmbătă dimineaţă, organele tânărului de 17 ani care va fi donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson. Operaţia de prelevare are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Inima va fi transplantată la Târgu Mureş, iar rinichii la Cluj.

Peste 90 de voluntari noi în Asociația de Tineret „Ecou”

Asociația „Ecou” din Sfântu Gheorghe are 93 de voluntari noi în urma recrutărilor derulate la mijlocul lunii aprilie. Astfel, organizația redevine o forță și o voce importantă a tinerilor din oraș.

Fundaţia Comunitară Covasna reia programul de excursii şcolare „Mai mult decât un loc pe hartă”

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) relansează săptămâna aceasta programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, prin care finanţează excursii şcolare ce au ca scop socializarea elevilor şi cunoaşterea judeţului şi care a fost întrerupt în urmă cu doi ani din cauza pandemiei.