Dacian Cioloș, despre criza din Ucraina: „Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău, și anume pentru un posibil conflict armat”

Data:

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, vineri, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, că trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău, adică pentru un posibil conflict armat.

„Din păcate, trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău, și anume pentru un posibil conflict armat, însă cred că soluțiile diplomatice încă sunt posibile. Cred că e în continuare nevoie de efort diplomatic, iar statele UE împreună cu NATO trebuie să arate unitate, fermitate și coerență în mesajele pe care le transmit Moscovei, atât în ceea ce privește capacitatea alianței NATO de a proteja această zonă, flancul estic al NATO, care este la granița cu Ucraina, dar cred că trebuie coerență, claritate și fermitate și în ceea ce privește posibilele consecințe economice față de Rusia”, a declarat eurodeputatul Dacian Cioloș la RFI.

Potrivit lui Cioloș, Vladimir Putin ar putea arunca Rusia într-o criză economică de proporții prin declanșarea unui conflict militar.

„Putin va trebui să-și facă bine calculele, pentru că un război pe care-l va declanșa și care va avea încă un impact economic, care se va adăuga crizei provocate de Covid ar putea să-l coste scump, pentru că Putin menține puterea în Rusia prin forță și prin dezinformare. Rusia nu o duce bine din punct de vedere economic, oricât ar vrea Putin să arate cifrele bine, Rusia nu o duce bine și nu cred că are nevoie Putin în Rusia de o criză economică amplificată de un regim aspru al sancțiunilor, care să vină din Occident, susține Cioloș.

Acesta a mai adăugat că Rusia încă are o puternică legătură din punct de vedere comercial cu Occidentul.

„Există îngrijorare pentru România. Guvernul ar trebui să iasă și să spună cum se pregătește România, pentru că suntem stat membru NATO, la granița cu Ucraina”, a mai adăugat Cioloș.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.